Skip to main content

Φρένο στις αλυσίδες: Αγορές με φυσική παρουσία μόνο για οικοδομικές εργασίες

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η φυσική παρουσία σε καταστήματα χονδρεμπορίου για αγορές, θα επιτρέπεται μόνο με τιμολόγια για οικοδομικές εργασίες.

Αλλαγές σε όσα ισχύουν για τα καταστήματα χονδρεμπορίου ώστε να μπει φρένο στις παραβιάσεις του lockdown που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες από μεγάλες αλυσίδες (δείτε εδώ) ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, η φυσική παρουσία σε καταστήματα χονδρεμπορίου για αγορές, θα επιτρέπεται μόνο με τιμολόγια για οικοδομικές εργασίες.

Η αλλαγή αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, παρατηρήθηκε το φαινόμενο αρκετές επιχειρήσεις  να επιτρέπουν την είσοδο στα καταστήματα σε πελάτες οι οποίοι αγόραζαν προϊόντα με τιμολόγιο παρότι το λιανεμπόριο είναι κλειστό.

Να σημειωθεί ότι, βάσει των σημερινών ανακοινώσεων, λόγω του φόρτου των εταιρειών ταχυμεταφορών, θα επιτραπεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για να παραλαμβάνουν οι πελάτες τα προϊόντα που έχουν προπαραγγείλει μέσω της μεθόδου του click away από την προσεχή Δευτέρα 13/12.