Skip to main content

Αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο ανακοίνωσε ο Τσιάρας

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε πως είναι υπό σύσταση ομάδα εργασίας για αναθεώρηση σχετικών διατάξεων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ανακοίνωσε από τη Βουλή τη σύσταση ομάδας εργασίας για την αναθεώρηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου που αφορούν στο ζήτημα της συνεπιμέλειας των τέκνων.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου, δεσμεύτηκε ότι «η υπό σύσταση ομάδα εργασίας δεν εκκινεί απλώς έναν διάλογο, αλλά δρομολογεί την οριστική επίλυση του ζητήματος» και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κεντρικό μέλημα του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι, πρωτίστως, το συμφέρον των παιδιών και, βεβαίως η προστασία των δικαιωμάτων και των δύο γονέων».

Ως προς τον χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναθεώρησης των σχετικών διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου, ο κ. Τσιάρας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ανέφερε: «Φιλοδοξούμε όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι».