Skip to main content

Αλλαγή φρουράς στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη

Μετά από τέσσερα χρόνια θητείας, αποχωρεί ο Τούρκος γενικός πρόξενος, Τουγρούλ Μπιλτεκίν. Στη θέση ο κ. Ορχάν Γιαλμάν Οκάν.

Στις 17 Σεπτεμβρίου αλλάζει η κεφαλή της τουρκικής διπλωματίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς αποχωρεί ο γενικός πρόξενος κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν(Tugrul Biltekin) και στη θέση του αναλαμβάνει καθήκοντα ο κ. Oρχάν Γιαλμάν Οκάν(Orhan Yalman Okan).

Ο κ.Μπιλτεκίν αποχωρεί από την Θεσσαλονίκη μετά από τετράχρονη θητεία η οποία, κρίνεται επιτυχής και αποτελεσματική σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των ελληνο- τουρκικών σχέσεων καθώς συνεργάσθηκε με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς όπως και τους παραγωγικούς και τα Επιμελητήρια, συμβάλλοντας στην οικονομική προσέγγιση και στις αμοιβαία επωφελείς επιχειρηματικές συμπράξεις.

Στη θέση του κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν τοποθετείται ο κ.Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, Τούρκος διπλωμάτης ο οποίος υπηρέτησε στην πρεσβεία της χώρας του, στη Σεούλ. Μαζί με τον νέο γενικό πρόξενο, θα έρθει και νέος εμπορικός ακόλουθος, καθώς ήδη έχει αποχωρήσει ο προηγούμενος ακόλουθος, κ.Κεμάλ Τουζούν.