Skip to main content

Άλλαξε ο σχεδιασμός για τη Λεωφόρο Παπανικολάου - Ανοιχτό ένα ρεύμα για όλα τα οχήματα

Άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός για την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Παπανικολάου και τελικά επιτρέπεται η διέλευση και των αυτοκινήτων από ένα ρεύμα

Στην αναθεώρηση των αρχικών σχεδιασμών αναφορικά με το κλείσιμο της Λεωφόρου Παπανικολάου από το ύψος της διασταύρωσης Ασβεστοχωρίου - Χορτιάτη, για τις ανάγκες κατασκευής έργου αποχέτευσης προχώρησε ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη.

Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ στην Παπανικολάου λόγω έργων - Έρχεται μεγάλη ταλαιπωρία (φωτο)

Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να κλείσει εντελώς τμήμα της Λ. Παπανικολάου προς Ασβεστοχώρι, αποκλείοντας την πρόσβαση προς το νοσοκομείο Παπανικολάου, και να επιτρέπεται η διέλευση μόνο ασθενοφόρων και λεωφορείων, σήμερα που ξεκίνησαν τα έργα αυτό άλλαξε καθώς τελικώς επιτρέπεται η διέλευση και των αυτοκινήτων.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιώργος Μπαμπαράτσας σημείωσε στη Voria.gr, ότι ο αρχικός σχεδιασμός της κυκλοφοριακής μελέτης άλλαξε καθώς θα δυσκολευόταν η πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία της περιοχής γι΄αυτό και τελικά αποφασίστηκε να τοποθετηθούν φανάρια από τη μια και την άλλη πλευρά του δρόμου που εκτελούνται οι εργασίες προκειμένου να διευκολύνεται εκ περιτροπής η κυκλοφορία όλων των οχημάτων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι εργασίες μέχρι να τοποθετηθεί ο αγωγός αποχέτευσης και να φτάσει στο Ασβεστοχώρι θα διαρκέσουν 1,5 μήνα. Μέχρι τότε θα εκτελούνται οι εργασίες στο ρεύμα που οδηγεί προς το νοσοκομείο Παπανικολάου και παράλληλα θα επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων από το ένα ρεύμα.

Ο κ. Μπαμπαράτσας υπογράμμισε ότι στόχος είναι η διευκόλυνση των οδηγών και ότι ο ίδιος είναι σε καθημερινή επαφή με τον μελετητή και τον εργολάβο, ενώ βρέθηκε και ο ίδιος σήμερα το πρωί στο σημείο των έργων.

Άξιζε να σημειωθεί ότι λίγα μέτρα μπροστά από το νοσοκομείο Παπανικολάου στο ρεύμα προς Χορτιάτη εκτελούνται και εργασίες για το φυσικό αέριο.