Skip to main content

Αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας

O Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ισπανίας στην Ελλάδα και την Κύπρο λέγοντας ότι υπάρχει «ενέργεια έναντι δύο κρατών της ΕΕ».

Την αλληλεγγύη της Ισπανίας και του ισπανικού λαού στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό για τη Μόρια, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ξεκινώντας τη δήλωσή του μετά το τέλος της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης.

Μιλώντας για την Τουρκία, είπε πως πρέπει να παίξουμε το χαρτί της αποκλιμάκωσης και σημείωσε: «Εδώ υπάρχει η ενέργεια έναντι δύο κρατών της ΕΕ, ανήκουμε στην ίδια οικογένεια, στην ΕΕ, αλλά υπάρχει και κάτι πέρα απ' αυτό, έχουμε κοινές δυσκολίες, υπάρχει πίεση, υπάρχουν δυσκολίες από την τουρκική πλευρά».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο Ισπανός πρωθυπουργός προσυπέγραψε όσα είπαν νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κόστα και τόνισε πως πρέπει να υπάρχει η διττή πτυχή της υπευθυνότητας και της αλληλεγγύης.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη επανεκκίνησης της ευρωμεσογειακής ατζέντας με όλα τα σημεία σύγκλισης με όλα τα κράτη της Μεσογείου και στις δύο όχθες.