Skip to main content

Alpha Bank: Κανένα θέμα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα συναλλαγών

Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος

Με ενημέρωσή της η Alpha Bank πληροφορεί τους συναλλασσόμενους ότι «λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί,χθες βράδυ, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας».

Διαβάστε: Αναστάτωση από μαζικά sms σε πελάτες της Alpha Bank

«Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν», αναφέρει η Alpha Bank.

Χθες βράδυ επικράτησε αναστάτωση σε εκατοντάδες πελάτες της Τράπεζας Alpha Bank οι οποίοι έλαβαν sms να αλλάξουν τους κωδικούς τους στο e-banking.

Αρκετοί χρήστες στο διαδίκτυο σε αναρτήσεις τους ανέφεραν μάλιστα πως δεν μπορούν να συνδεθούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Τράπεζας.

«myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5'», είναι το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους χρήστες του ebanking της Alpha Bank.