Skip to main content

Αλβανία: Αυξάνονται τα προληπτικά μέτρα κατά του νέου κορωνοϊού

Η ανησυχία αυξήθηκε ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στην Ιταλία, χώρα με την οποία οι ανθρώπινες επαφές και επικοινωνία με την Αλβανία είναι αυξημένες.

Αυξάνονται στην Αλβανία τα προληπτικά μέτρα κατά του νέου κορωνοϊού. Σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις τις χώρας, το εθνικό αεροδρόμιο στα Τίρανα, τα λιμάνια και τις συνοριακές διαβάσεις στη στεριά έχουν εγκατασταθεί ειδικευμένα υγειονομικά κλιμάκια που ελέγχουν την είσοδο κάθε επιβάτη στη χώρα. Ειδικότερα τα μέτρα στις συνοριακές διαβάσεις της Ελλάδας με την Αλβανία επεκτείνονται από το λιμάνι στους Αγίους Σαράντα μέχρι την Κρυσταλοπηγή στην Κορυτσά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανησυχία αυξήθηκε ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στην Ιταλία, χώρα με την οποία οι ανθρώπινες επαφές και επικοινωνία με την Αλβανία είναι αυξημένες. Συγκεκριμένα καθημερινά φθάνουν στο αεροδρόμιο των Τιράνων 12-15 αεροπορικές πτήσεις και 5-8 φεριμπόουτ στα λιμάνια του Δυρραχίου και του Αυλώνα.

Οι Αρχές και ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα καθησυχάζουν το κοινό ότι η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο, ότι στη χώρα δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα και ότι υπάρχει πλήρη ετοιμότητα και εξοπλισμός για την αντιμετώπιση κάθε εξέλιξης.