Skip to main content

Αλβανία: Μεγάλη φωτιά στο Δέλβινο-Ζητήθηκε η συνδρομή της Ελλάδας

Οι τοπικές αρχές της περιοχής απευθύνθηκαν από το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου ζητώντας τη συνδρομή της Ελλάδας.

Μετά τα πύρινα μέτωπα που αντιμετώπισαν τις τελευταίες ημέρες στην Ήπειρο, δυνάμεις της Πυροσβεστικής ετοιμάζονται να μεταβούν στην Αλβανία.

Όπως αναφέρει το epiruspost, τις τελευταίες 48 ώρες μαίνεται μεγάλη φωτιά κοντά στο Δέλβινο η οποία απειλεί την περιοχή «Γαλάζιο Μάτι». Η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και οι δυνάμεις που επιχειρούν από τους Αγίους Σαράντα, το Δέλβινο και το Αργυρόκαστρο δεν μπορούν να την θέσουν υπό έλεγχο. Οι τοπικές αρχές της περιοχής απευθύνθηκαν από το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου ζητώντας τη συνδρομή της Ελλάδας με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Μετά την επικοινωνία που υπήρξε με το Υπουργείο Εξωτερικών και στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών με την Αλβανία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηπείρου έλαβε οδηγία να ετοιμάσει δυνάμεις ώστε να αποσταλούν και να επιχειρήσουν στο Δέλβινο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή μετακίνησης αφορά σε πέντε οχήματα με τρία άτομα πλήρωμα το καθένα και δύο αξιωματικούς.

Η φωτιά, πάντως, στη γείτονα χώρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και πολλές εγκαταστάσεις από παλιές πετρελαιοπηγές.