Skip to main content

Αλβανία: Παρασημοφόρησε τα σωστικά συνεργεία ο Ράμα

Για τον σκοπό αυτόν κάλεσε χθες σε συνάντηση, για δεύτερη φορά εντός δέκα ημερών, το διαπιστευμένο στα Τίρανα διπλωματικό σώμα.

Με το πρωθυπουργικό Χρυσό Μετάλλιο για Επαγγελματική Καταξίωση παρασημοφόρησε τα σωστικά συνεργεία που έλαβαν μέρος για τη διάσωση των εγκλωβισμένων στα ερείπια των κτηρίων από τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, σε μια νέα προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ξένων χωρών για οικονομική συμπαράσταση, με στόχο την επούλωση των ζημιών.

Για τον σκοπό αυτόν κάλεσε χθες σε συνάντηση, για δεύτερη φορά εντός δέκα ημερών, το διαπιστευμένο στα Τίρανα διπλωματικό σώμα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ελληνίδα πρέσβης, Σοφία Φιλιππίδου, παραλαμβάνοντας το μετάλλιο για την ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ, ευχαρίστησε τον Αλβανό πρωθυπουργό και εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι η χώρα θα ξεπεράσει σύντομα τις συνέπειας του σεισμού.

Μετά την ανακοίνωση Ράμα ότι από χθες δεν υπάρχουν πλέον άστεγοι σε μαζικούς καταυλισμούς, αύριο αναχωρούν και τα δύο ελληνικά στρατιωτικά μαγειρεία, τα οποία επί δέκα ημέρες προσέφερναν 300 μερίδες φαγητού ανά γεύμα σε σεισμόπληκτους, πρώτα στο Δυρράχιο και μετά στη Μάνζα, λίγο έξω από τα Τίρανα.