Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΑΛΒΑΝΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Η υπουργός Υγείας της χώρας Ογκέρτα Μαναστιρλίου ανακοίνωσε παρουσία του Ράμα ότι ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε στα 15.

Με πρόστιμο θα τιμωρούνται τα άτομα εκείνα, που βρέθηκαν στην Ιταλία και την Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα και δεν έχουν μπει αυτοβούλως σε καραντίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι αυτοί θα τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ και δεν θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αν δεν πληρώσουν το πρόστιμο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση της Αλβανίας κατεβάζει στρατό και αστυνομία στους δρόμους, στο πλαίσιο του ελέγχου για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας του πληθυσμού από τη διάδοση του κορονοϊού. Ο Ράμα ανακοίνωσε επίσης ότι κλείνουν καφετέριες και εστιατόρια, όπως και άλλα πολυσύχναστα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα στην πρωτεύουσα τα Τίρανα και το Δυρράχιο και ακόμα ότι στις δυο αυτές μεγαλύτερες πόλεις θα σταματήσει η μεταφορά πολιτών με μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

Η υπουργός Υγείας της χώρας Ογκέρτα Μαναστιρλίου ανακοίνωσε παρουσία του Ράμα ότι ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε στα 15. Η 73χρονη γυναίκα που απεβίωσε χθες από τον κορονοϊό στο νοσοκομείο του Δυρραχίου, διαπιστώθηκε ότι είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και υπέφερε από χρόνιες καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις.

Πάντως, όπως σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης στα Τίρανα, η ανταπόκριση του κοινού στα μέτρα που ανακοινώνονται καταγράφεται χαμηλή ενώ το όλο θέμα έχει μετατραπεί σε αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής διαμάχης. Έτσι, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εισαγάγει ένα 1.000.000 μάσκες, η ημερομηνία χρήσης των οποίων ήταν ληγμένη από το 2011 και ακόμα ότι τα νοσοκομεία στη χώρα δεν διαθέτουν την απαιτούμενη υποδομή για την αντιμετώπιση της κατάστασης, κάτι που η κυβέρνηση διαψεύδει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ