Skip to main content

Αμανατίδης: Αόρατα για το ΥΠΕΞ τα μεγάλα προβλήματα του υπουργείου και των εργαζομένων του

«Αόρατο το γεγονός της μεταφοράς των οικοσκευών των υπαλλήλων, ειδικά σε μακρινές χώρες» υπογράμμισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών

«Αόρατο παραμένει για το ΥΠΕΞ το γεγονός της μη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και νοσηλίων μεγάλου αριθμού υπαλλήλων των αρχών εξωτερικού, που υπηρετούν μάλιστα και σε χώρες ειδικών συνθηκών» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Αμανατίδης, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.

«Αόρατο το γεγονός της μεταφοράς των οικοσκευών των υπαλλήλων, ειδικά σε μακρινές χώρες» πρόσθεσε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών «αόρατη η υποστελέχωση, η έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση του ΥΠΕΞ σε περίοδο εκτός μνημονίων. Αόρατο το Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο Δημόσιας Διπλωματίας».

«Χρειάζεται πλήρης ανασχεδιασμός με διαβούλευση, διαφάνεια, με στόχο και κατεύθυνση έναν Οργανισμό επικαιροποιημένο, σύγχρονο, λιτό, με διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών» τόνισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσθεσε πως είναι «ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας σε μια συνεκτική εθνική στρατηγική στην εξωτερική πολιτική της, με ενίσχυση υλικά και ηθικά των υπηρετούντων στο ΥΠΕΞ».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση για το σχέδιο νόμου «Οργάνωση και λειτουργία Εθνικής Μονάδας ETIAS και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Εξωτερικών»:

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Αμανατίδη: