Skip to main content

Αμανατίδης:Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χαρακτηρίζεται ούτε από αντιαμερικανισμό ούτε από φιλοαμερικανισμό

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χαρακτηρίζεται ούτε από αντιαμερικανισμό, ούτε από φιλοαμερικανισμό», τόνισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

«Σημαντική μέρα για τη χώρα μας και για την επιτάχυνση της προοδευτικής πολιτικής αλλαγής» χαρακτήρισε τη σημερινή εκλογή προέδρου και ΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία και μετά τις αποφάσεις του συνεδρίου μας, που κατέληξαν σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει σήμερα και να στείλει το δικό του μήνυμα ψηφίζοντας στα περίπου 1.000 εκλογικά τμήματα, που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα» είπε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «δίνει στην ουσία διέξοδο στη χώρα στην κατεύθυνση της προοδευτικής αλλαγής».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για την επικείμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χαρακτηρίζεται ούτε από αντιαμερικανισμό, ούτε από φιλοαμερικανισμό, αλλά από την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων με την άσκηση πολυδιάστατης ενεργητικής και φιλειρηνικής πολιτικής».

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως η αμυντική συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ «δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα» καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν παρέχονται σημαντικές εγγυήσεις ασφαλείας, έχει ουσιαστικά διάρκεια αορίστου χρόνου και «ανατρέπει το ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας και γέφυρα ειρήνης στην περιοχή».