Skip to main content

Άμεση κινητοποίηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη σφοδρή βροχόπτωση

Η πολιτική προστασία, η δημοτική αστυνομία, η καθαριότητα και ο τομέας πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης τέθηκαν επί ποδός λόγω της έντονης καταιγίδας

Επί ποδός τέθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η ισχυρή καταιγίδα στην πόλη.

Η πολιτική προστασία, η δημοτική αστυνομία, η καθαριότητα και ο τομέας πρασίνου είχαν ισχυρή παρουσία σε όλη την πόλη, δίνοντας λύσεις σε ζητήματα που ανέκυπταν εξαιτίας της σφοδρότητας του φαινομένου, όπως επισημαίνουν πηγές από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη-Απίστευτες εικόνες: Αυτοκίνητο βυθίστηκε στην πλημμυρισμένη Αγίων Πάντων (vid)

Άμεση ήταν η παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον καθαρισμό φρεατίων στα οποία σημειώθηκαν προβλήματα από τα φερτά υλικά που μεταφέρθηκαν λόγω της βροχής. Ο τομέας Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης όλες τις προηγούμενες ημέρες είχε προχωρήσει συστηματικά σε εργασίες για τον καθαρισμό των φρεατίων. Ωστόσο, παρά την πολύ καλή προετοιμασία, δεν έλειψαν σήμερα ορισμένα κατά τόπους προβλήματα, τα οποία προκλήθηκαν κατά κύριο λόγο από κλαδιά δέντρων και υλικά που μεταφέρθηκαν λόγω της καταιγίδας.

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν καταστήματα στην παραλιακή - Βγάζουν με κουβάδες τα νερά (videos)

Και σε αυτές τις περιπτώσεις η υπηρεσία Καθαριότητας επέδειξε απόλυτη ετοιμότητα, με τους δημοτικούς υπαλλήλους να επεμβαίνουν ακόμη και ενώ η βροχόπτωση βρισκόταν σε εξέλιξη. Εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας θα μείνουν στους δρόμους της πόλης μέχρι αργά το βράδυ, συνεχίζοντας τον επιφανειακό καθαρισμό φρεατίων από υλικά που συσσωρεύτηκαν λόγω της βροχής, ενώ για αυτόν τον σκοπό θα χρησιμοποιηθούν και υδροφόρα οχήματα του Δήμου.

«Με μεγάλη ταχύτητα επενέβησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε τρεις περιπτώσεις που καταγράφηκαν με πτώσεις δέντρων στην 26ης Οκτωβρίου, στην Παπαναστασίου και στα κοιμητήρια της Μαλακοπής. Η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στους δρόμους της πόλης σε κομβικά σημεία βοήθησε τη διευθέτηση της κυκλοφορίας, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην απομάκρυνση διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων. Παράλληλα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας ενημέρωναν επικουρικά τις υπόλοιπες υπηρεσίες για ζητήματα που εντόπιζαν».