Skip to main content

Αμυράς: Όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις

Ο βουλευτής και ειδικός εισηγητής της ΝΔ για τον προϋπολογισμό τόνισε ότι όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις.

«Όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 120 δόσεων» προανήγγειλε ο βουλευτής και ειδικός εισηγητής της ΝΔ για τον προϋπολογισμό κ. Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στο Radio North 98.

«Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να γίνει ρύθμιση χρεών για 100 ή 120 δόσεις, όχι μόνο για αυτούς που έχουν ενταχθεί στις 120 δόσεις και έχασαν τη ρύθμιση αλλά και για όλους τους μικρομεσαίους. Δεν θέλω να λέω πολλά αλλά εκεί πάει», δήλωσε ο κ. Αμυράς κληθείς να σχολιάσει τη πιθανή αδυναμία των επαγγελματιών να ανταπεξέλθουν στον όγκο χρεών που θα συσσωρευτούν από  την αναστολή οφειλών μέχρι τον Απρίλιο.

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2021 ως ρεαλιστικό και όχι υπεραισιόδοξο, ενώ στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτημα για την ανάγκη διακομματικής συναίνεσης στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της, σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακούω από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το κοντό τους και το μακρύ τους. Λένε ανεδαφικά πράγματα, είναι αστοιχείωτοι και συνεχώς πετάνε τοξικές κουβέντες. Ε δεν πάει έτσι! Εδώ έχουμε πανδημία. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την ανθρώπινη ζωή και κάνουν μικροπολιτικό παιχνίδι πάνω σ΄αυτό; Ντροπή!»
 
Στον θέμα της Τουρκίας και των ευρωπαϊκών κυρώσεων, ο κ. Αμυράς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής μεν, προβληματισμένος από την ευρωπαϊκή στάση δε: «Πλέον έχουμε επί τάπητος και επί χάρτου τις κυρώσεις για την Τουρκία, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο οι κυρώσεις. Το θέμα είναι να υπάρχει μια διαφορετική Ευρωπαϊκή αντίληψη, κυρίως στις χώρες εκείνες που βλέπουν εφ υψηλού το ζήτημα. Αυτό έχει σημασία είναι εμείς να είμαστε βράχος και να μην αφήνουμε κανένα περιθώριο στην Τουρκία να παίζει παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας και βεβαίως της Ευρώπης. Και αυτό το κάνουμε και γι αυτό έχει λυσσάξει ο Ερντογάν. Γιατί ό,τι και να κάνει δεν του βγαίνει τίποτα».

Η συνέντευξη: