Skip to main content

Αμπελόκηποι-Μενεμένη: Και τα νηπιαγωγεία πηγαίνουν... ανακύκλωση

Η δράση «Πάμε Ανακύκλωση» διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στη σχολική κοινότητα του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με τη συμμετοχή και των νηπιαγωγείων

Η σχολική κοινότητα του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κάνει την ανακύκλωση «παιχνίδι» για 2η συνεχόμενη χρονιά μέσα από τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, www.followgreen.gr/ampelokipi-menemeni.

Με οδηγό τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, καθώς συλλέχθηκαν από τα δημοτικά σχολεία άνω των 3.000 κιλών σε ανακυκλώσιμα υλικά από 2.548 μαθητές, η δράση επεκτείνεται φέτος και στα νηπιαγωγεία του δήμου.

H διανομή των κάδων ανακύκλωσης στις σχολικές μονάδες του δήμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Στη διανομή παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παιδείας Κοσμάς Γυμνόπουλος και χαιρέτησαν την προσπάθεια των μαθητών, τονίζοντας τη σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης για όλους μας, αλλά και για το περιβάλλον.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος είπε τα εξής: «Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα παρόντες στην έναρξη του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση», που πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος ανακύκλωσης Followgreen.

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία που συμμετέχουν στη σχολική δράση, έλαβαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.

Το κάθε σχολείο θα επιβραβεύεται με πόντους αντίστοιχα με την ανακύκλωση που κάνει σε χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και  μπαταρίες. Από την πλευρά τους οι γονείς μπορούν να δωρίζουν πόντους μέσω της πλατφόρμας Followgreen, για να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών τους.

Φιλοδοξούμε οι μαθητές να αγκαλιάσουν τη δράση με ενθουσιασμό, διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που για ακόμα μια χρονιά στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου μας, για να πετύχουμε το μεγάλο ζητούμενο, να μειώσουμε τα απόβλητα που παράγουμε και να αυξήσουμε την ανακύκλωση.

Σας καλώ όλους, να γίνετε μέλη στο Followgreen και να ανακυκλώσουμε όλοι μαζί!»



Mαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες και αλουμίνιο (μόνο δημοτικά), συγκεντρώνοντας πόντους ανάλογα με τη ποσότητα των υλικών που έχουν συλλέξει. Από την πλευρά τους, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας www.followgreen.gr/ampelokipi-menemeni/school.

Η σχολική δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την ΑΦΗΣ (σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών) και το «Κάθε Κουτί Μετράει» (πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου). Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος.

Ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης φιλοδοξεί οι μαθητές να αγκαλιάσουν τη δράση με τον ίδιο ενθουσιασμό διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας. Στόχος είναι να ανακυκλώνουμε τα ήδη υπάρχοντα υλικά  που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και να περιορίσουμε όλο και περισσότερο τα απόβλητα που παράγουμε.