Skip to main content

Επιδιώκεται δημιουργία «αλβανικής μειονότητας» στην Ελλάδα

Ο Τουρκαλβανός Σφετίμ Ίντριζι, επικεφαλής του PDIU, σε πρόσφατη συνέντευξή του αναγγέλλει τη δημιουργία «εθνικής» αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Ο «προοδευτικός» κόσμος στην Ελλάδα, με αναγνωρισμένες και πανθομολογούμενες τις εθνομηδενιστικές του τάσεις, επιχειρεί να προσδώσει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε κάθε έναν που θα εκφράσει τις ανησυχίες του για την πολιτική των ανοικτών συνόρων.

Από την στιγμή που αρνούνται την ύπαρξη έθνους, και επισήμως δηλώθηκε από τον πρώην υπουργό Παιδείας, Ν. Φίλη, ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους Έλληνες, και ότι χαριστικά μας έδωσαν οι Ευρωπαίοι αυτήν την ονομασία μετά το 1821, ενώ ήμασταν ένας νοθευμένος λαός με πληθώρα εθνοτήτων, είναι αναμενόμενο να μη τους ενδιαφέρει η ιθαγένεια των πολιτών [ιθαγένεια / ιθύς+γένος (ιθύς=ευθύς, ο κατ' ευθείαν + γένος / αυτόχθων].

Όμως, με την φυγή περί των 700 χιλιάδων νέων Ελλήνων κατά το τελευταίο διάστημα, και την υπογεννητικότητα, δεν θα αργήσει πολύ να αλλάξουν πλήρως τα πληθυσμιακά δεδομένα στην Ελλάδα. Συμφώνως προς έκθεση του ΟΗΕ, από το 2050 αναμένεται οι γηγενείς Έλληνες να είναι μειονότητα, ενώ για το 2100 προβλέπεται πως δεν θα ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια.

Προοπτική αδιάφορη, ίσως και επιθυμητή για τον «προοδευτικό» κόσμο, ο οποίος παρόλο ολιγάριθμος επιβάλλει απόψεις υπό την ανοχή αλλά και ενίσχυση των συστημικών μέσων, καθώς και μέσω εκβιαστικού εκφοβισμού του αστικού κόσμου. Ο οποίος όμως, αποκαλούμενος «σιωπηλή πλειοψηφία», δείχνει την ισχύ του όταν οι εθνομηδενιστές θίγουν την φιλοτιμία του. Αψευδής μάρτυς τα δύο συλλαλητήρια, τα οποία προφανώς και προβλημάτισαν τον κ. Τζέφρι Πάιατ.

Η Αλβανία, καθοδηγούμενη από τον Ερντογάν, έχει ξεκινήσει από καιρού την επεκτατική πολιτική της, προς όλες τις κατευθύνσεις, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο δυναμισμό στην πολιτική της προς την Ελλάδα. Εργαλείο αποτελεί ο Τουρκαλβανός Σφετίμ Ίντριζι, επικεφαλής του «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας- PDIU».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ουσιαστικώς αναγγέλλει τη δημιουργία «εθνικής» αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα. Απαιτεί, όπως «οι Αλβανοτσάμηδες επιστρέψουν στα σπίτια τους που τα εγκατέλειψαν πριν από 70 χρόνια» και τόνισε ότι το κόμμα του θα επιδιώξει την αναγνώριση αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Επ’ αυτού, μπορεί ο Ν. Κοτζιάς να δηλώνει ότι δεν συζητά θέμα Τσάμηδων, αλλά ασφαλώς γνωρίζει πως αν αρθεί το εμπόλεμο -το οποίο απεκάλεσε «ιστορική ανοησία»- αναφύεται αυτομάτως το θέμα των Τσάμηδων. Δεν χρειάζεται άλλη συζήτηση, αφού οι Τσάμηδες θα μπορούν να προσφύγουν στα ελληνικά δικαστήρια κατ’ αρχάς, και εν συνεχεία στο Ευρωπαϊκό, το οποίο μάλλον θα δικαιώσει πολλούς εξ αυτών.

Θέλω εδώ να αποκαλύψω, ότι από τηλεοπτική εκπομπή του euro channel, πριν από χρόνια, και αφού απέκτησαν οι δημοσιογράφοι την εμπιστοσύνη Τσάμηδων στα Τίρανα, αποκαλύφθηκε -με απευθείας τηλεφωνική επαφή, σε υποτιθέμενους τσάμηδες της Θεσσαλονίκης- η σύσταση να μετοικήσουν οι Αλβανοί στην Ήπειρο, για να αποτελέσουν πλειοψηφικό ρεύμα.

Ο Ίντριζι, προέβη και σε συστάσεις στον Πρόεδρο της Ελλάδας, Π. Παυλόπουλο: «Ο πρόεδρος της Ελλάδας πρέπει να αγαπά και να σέβεται τους Αλβανοτσάμηδες, καθώς είναι μια μειοψηφία και οι μειονότητες πρέπει να γίνονται σεβαστές και να αντιμετωπίζονται με ίσα δικαιώματα».

» Εμείς οι Αλβανοτσάμηδες σήμερα δεν επιδιώκουμε να αλλάξουμε τα σύνορα, αλλά θέλουμε να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και να λάβουμε το καθεστώς της αλβανικής εθνικής μειονότητας στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ζήτημα που, εάν δεν επιλυθεί δεν θα επιστρέψει ποτέ η ανάπτυξη φιλικών και στρατηγικών σχέσεων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, αλλά και την ηρεμία των Βαλκανίων, γιατί αυτό είναι ένα εθνικό θέμα της Αλβανίας», είπε ο Ιντρίζι.

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα κάνει το PDIU, όπως μετέφερε ο Εχέδωρος, είπε πως θα αντιδράσει εάν συνεχίσουν οι αντιαλβανικές δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων και εάν το αλβανικό κράτος δεν αντιδράσει, τότε το κόμμα και οι υποστηρικτές του θα ακολουθήσουν τον «οφθαλμό αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος».