Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
x

ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΡΑΦΑΗΛ

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τον πατέρα του παιδιού, Γ. Γλωσσιώτη και τον ενημέρωσε για το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που ανέλαβε το υπουργείο.

Για τη Βοστώνη ετοιμάζεται να αναχωρήσει ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ Γλωσσιώτης προκειμένου να υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία, όπως δήλωσαν τόσο ο πατέρας του όσο και ο Βασίλης Κικίλιας.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον πατέρα του μικρού, σήμερα το μεσημέρι και τον ενημέρωσε για το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που ανέλαβε το υπουργείο, για να βρεθεί λύση.

Ο κ. Γιώργος Γλωσσιώτης, σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση με τον κ. Κικίλια, ανέφερε ότι «μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στην Βοστώνη, όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό λαό που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα.

Ευχαριστώ την κυβέρνηση, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διάλεξα να μην κάνω δηλώσεις, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, την οικογένεια του παιδιού και την κατάσταση. Σέβομαι απολύτως και ως γιατρός τους επιστήμονες στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που κάνουν την δουλειά τους» για να συμπληρώσει:

«Αλλά, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, πρώτα από όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεων διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο, με τις διατυπώσεις που πρέπει να γίνουν, τις οποίες από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η MDA».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ