Skip to main content

Ανακάλεσαν οι πρώτοι μάρτυρες στη δίκη των 21 για τις Σκουριές

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ανακάλεσαν τις αρχικές μαρτυρίες τους και δήλωσαν άγνοια σχετικά με τα πρόσωπα που διενήργησαν τις επιθέσεις.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η δίκη των 21 κατηγορουμένων για τα επεισόδια που έγιναν στο δημαρχείο Αριστοτέλη στις 21 Μαρτίου 2012.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει επτά μάρτυρες, ενώ εξετάστηκαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας. 

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ανακάλεσαν τις αρχικές μαρτυρίες τους και δήλωσαν άγνοια σχετικά με τα πρόσωπα που διενήργησαν τις επιθέσεις. 

Από την πλευρά του ο κ. Πάχτας είπε πως δεν είδε ποιοι πέταξαν βόμβες μολότοφ, ωστόσο κατονόμασε δύο άτομα τα οποία καθοδηγούσαν, όπως είπε, τον όχλο. 

Τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορούνταν οι 21 παραγράφηκαν, λόγω παρελεύσεως πενταετίας και πλέον δικάζονται μόνο για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών υλών και της ηθικής αυτουργίας σε αυτές τις πράξεις. 

Εκ των κατηγορουμένων, οι 18 παραπέμφθηκαν σε δίκη ως φυσικοί αυτουργοί και οι άλλοι 3 ως ηθικοί αυτουργοί.

Η δίκη συνεχίζεται σε μια αίθουσα κατάμεστη από αλληλέγγυους προς τους κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού. Πλήθος κόσμου είναι επίσης συγκεντρωμένο εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου, ως ένδειξη συμπαράστασης στους διωκόμενους.