Skip to main content

Ανακλήθηκε επίσημα ο διορισμός Ζαρούλια - ΕΔΕ για υπαλλήλους της Βουλής

Τέλος από τη Βουλή η Ζαρούλια - Αναμένεται η έκδοση της απόφασης στο φύλλο της κυβέρνησης - Στον εισαγγελέα φάκελος για ψευδή της δήλωση.

Ανακλήθηκε και επισήμως ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή, ενώ αναμένεται η έκδοση της απόφασης στο φύλλο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, στη Βουλή διαβιβάστηκε το βούλευμα παραπομπής της ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, στοιχείου που ούτως ή άλλως αποτελεί αιτία απόρριψης για ανάληψη θέσης σε δημόσια υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αναμένεται να στείλει φάκελο στον εισαγγελέα, με τον οποίο θα ζητά τη δίωξη της Ελένης Ζαρούλια και για το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ελένη Ζαρούλια κατέθεσε ψευδή δήλωση, προκειμένου να πετύχει τον διορισμό της ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή και σε θέση που δικαιούται ο σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος ως πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Ζαρούλια στην κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων που συνόδευαν τη σχετική της αίτηση δήλωσε ψευδώς ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα. Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο πρόσωπο κρίθηκε ένοχο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Υπο αυτά τα δεδομένα είναι πιθανό να αποσταλούν προς την αρμόδια εισαγγελία όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης.

Ωστόσο, την ίδια ώρα αξιωματούχοι του κοινοβουλίου εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την αρμόδια διεύθυνση της Βουλής που όφειλε να ελέγξει την αρτιότητα των εγγράφων που κατέθεσε η Ελενη Ζαρούλια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου μέσου, ο αρμόδιος υπάλληλος όχι μόνο έκρινε ως αληθή μία καταφανώς ψευδή δήλωση, αλλά εισηγήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής να εγκρίνει τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητή. Για την υπόθεση αυτή διατάχθηκε ΕΔΕ.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως το θέμα της Ζαρούλια εκθέτει την Προεδρία Βουλής και την κυβέρνηση και κατηγορεί τη ΝΔ για ξέπλυμα της ΧΑ.

Η ανακοίνωση εχει ως εξής:

Εξαρχής παράνομος ο διορισμός Ζαρούλια – Έκθετη η ΝΔ που συνεχίζει το ξέπλυμα των χρυσαυγιτών

Η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισας Ζαρούλια ως μετακλητή ήταν εξαρχής παράνομος εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος.

Οφείλουν σήμερα κιόλας να δώσουν στη δημοσιότητα την υπεύθυνη δήλωση της Ζαρούλια, στην οποία διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, όπως προβλέπεται από το νόμο για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή.

Είτε η κα Ζαρούλια υπέβαλε ψευδή δήλωση και αυτή έγινε αποδεκτή, κάνοντας τα στραβά μάτια πέντε μέρες πριν την ιστορική δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ή αν δεν υπέβαλε καθόλου τότε προχώρησε η διαδικασία διορισμού της με ελλιπή στοιχεία και «πάγωσε» μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από τη ΝΔ που συνεχίζει να ξεπλένει μέχρι και στο παρά πέντε της ανακοίνωσης των ποινών τους χρυσαυγίτες.