Skip to main content

Ανακρίνεται ο σύζυγος της Τιρόπ ως κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της

Η αστυνομία της Κένυας ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης τη σύλληψη του Εμμανουέλ Ρότιτς, χάρη στον εντοπισμό του τηλεφώνου του.

Ο σύζυγος της Άγνες Τιρόπ, της πολλά υποσχόμενης 25χρονης αθλήτριας, η δολοφονία της οποίας προκάλεσε αποτροπιασμό, ανακρίθηκε την Παρασκευή μετά τη σύλληψή του την προηγούμενη μέρα στη Μομπάσα (ανατολικά της χώρας), μετέδωσε το AFP επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Η αστυνομία της Κένυας ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης τη σύλληψη του Εμμανουέλ Ρότιτς, χάρη στον εντοπισμό του τηλεφώνου του σε αυτή την παράκτια πόλη που βρίσκεται αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας.

Η Τιρόπ, που κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στα 10.000μ στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου του 2017 στο Λονδίνο και του 2019 στην Ντόχα, ενώ ήταν 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 5.000μ, βρέθηκε μέσα στην εβδομάδα μαχαιρωμένη στο σπίτι του ζευγαριού στο Ίτεν, μια πόλη σε μεγάλο υψόμετρο στα δυτικά της Κένυας, όπου πολλοί δρομείς μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων πραγματοποιούν την προετοιμασία τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στα 40 χρόνια του, ο Ρότιτς θεωρείται από την αστυνομία ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία.

Μάλιστα επρόκειτο να προσαχθεί στο δικαστήριο την Παρασκευή, αλλά αργά το απόγευμα βρισκόταν ακόμα στο αστυνομικό τμήμα της Μομπάσα, όπου η αστυνομία προσπαθούσε να ξεκαθαρίσει την υπόθεσή του. «Τον έχουμε ακόμα εδώ και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ματίου, επικεφαλής της αστυνομίας στην υποκομητεία Τσανγκμάουε, όπου κρατείται ο ύποπτος.