Τρίτη 20 Απριλίου 2021
x

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με κείμενό τους, οι ομάδες που αναλαμβάνουν την ευθύνη προειδοποιούν πως αν πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας «όλη η πόλη θα καταστραφεί».

Την ευθύνη για τρεις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη ανέλαβαν με κείμενό τους στο indymedia οι ομάδες «Πυρήνες Άμεσης Δράσης» και «Οργάνωση Αναρχική Δράση».

Οι επιθέσεις, όπως αναφέρεται σχετικά, έγιναν «με μηχανισμούς χαμηλής ισχύος σε στόχους πολιτικού, δικαστικού και στρατιωτικού περιεχομένου στην πόλη της Θεσσαλονίκης» ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, οι εμπρηστικές επιθέσεις για τις οποίες αναλαμβάνουν την ευθύνη είναι η επίθεση στο σπίτι πρώην προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στις Συκιές τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου, η επίθεση σε σπίτι εν αποστρατεία αρεοπαγίτη και πρώην προέδρου Εφετών στη Χαριλάου το βράδυ της Τρίτης 2 Μαρτίου και η επίθεση στο σπίτι πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης 3 Μαρτίου.

Στην ανακοίνωσή τους οι αναρχικές ομάδες απευθύνουν «ανοιχτό κάλεσμα προς την κοινωνία», προειδοποιώντας πως «αν η αμερικανόδουλη κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτελέσει τον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, όλη η πόλη θα καταστραφεί. Και σε αυτό σας χρειαζόμαστε όλους και όλες δίπλα μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ