Skip to main content

Ανασχηματισμός: Γιατί τέθηκε εκτός ΥΠΟΙΚ ο υφυπουργός Γιώργος Ζαββός

Μπορεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να βγήκε αλώβητο από τον ανασχηματισμό, ωστόσο το χαρτοφυλάκιο του κ. Ζαββού καταργήθηκε.

«Αλώβητο» βγήκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από τον ανασχηματισμό με το υπουργείο Οικονομικών να μην υπόκειται σε ιδιαίτερες αλλαγές.

Η μόνη αλλαγή στο οικονομικό επιτελείο αφορά την κατάργηση της θέσης του υπουργείου Οικονομικών η οποία είναι αρμόδια για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τη θέση αυτή κατείχε στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα ο Γιώργος Ζαββός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαχείριση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου που αφορά τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» των τραπεζών, τα προγράμματα Ηρακλής 1 και 2 αλλά και ένα νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την κεφαλαιαγορά, θα περάσουν πιθανότατα απευθείας στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο πρωθυπουργός έκρινε πως δεν χρειάζονται άλλες αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Άλλωστε βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία καθώς μένει ένας μήνας πριν από την κατάρτιση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή. Παράλληλα «τρέχουν» τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. Όσον αφορά στο υπουργείο Ανάπτυξης βρισκόμαστε σε διαδικασία αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ. Όσον αφορά στο υπουργείο Εργασίας είναι μπροστά το νέο νομοσχέδιο για τον υπολογισμό της επικουρικής σύνταξης και την έκδοση των επικουρικών συντάξεων.