Skip to main content

Ανασχηματισμός: Άρωμα γυναίκας από Θεσσαλονίκη και... 128 μνηστήρες

Παρασκήνια για τον ανασχηματισμό που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Άρωμα γυναίκας στο νέο κυβερνητικό σχήμα - Το μοντέλο για το υπουργείο Τουρισμού.

-Έμπειρος κοινοβουλευτικός της ΝΔ έλεγε σε συναδέλφους του για τον ανασχηματισμό: «Αυτός δεν έχει καμία σημασία. Ο επόμενος ή ο μεθεπόμενος, που θα είναι και προεκλογικός είναι ο σημαντικός». Ο ίδιος κατέθεσε και πρόταση: «Να τον κάνουμε με ΑΣΕΠ». Στην ίδια παρέα κοινή διαπίστωση όλων είναι πως θέση στο κυβερνητικό σχήμα διεκδικούν 128 βουλευτές...

-Ποιοι όμως παραδοσιακά δεν λαμβάνουν κυβερνητικά χαρτοφυλάκια; Έχουμε και λέμε: ο πρόεδρος της Βουλής, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι αντιπρόεδροι της Βουλής και οι πρόεδροι των Επιτροπών της Βουλής. Δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο, αλλά κατά κανόνα αυτοί δε λαμβάνουν θέση στο κυβερνητικό σχήμα. Δεν είθισται... Έχουμε και Θεσσαλονικείς εκεί...

-Άρωμα γυναίκας βλέπουν κάποιοι στον πρώτο ανασχηματισμό Μητσοτάκη. Αν κάποιος εξαιρέσει το βαρύ όνομα της Όλγας Κεφαλογιάννη για την οποία έχουν ακουστεί πολλά, οι Θεσσαλονικιές Έλενα Ράπτη και Άννα Ευθυμίου είναι από τις πιθανές για αξιοποίηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα, όποτε το αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Αντί όμως να ψάχνουν όλοι για γυναίκες στη Βουλή, υποψήφιες να πάρουν θέση στο κυβερνητικό σχήμα, μήπως να έψαχναν αλλού; Στο περιβάλλον του πρωθυπουργού ας πούμε; Γιατί κάτι πήρε το αυτί μας για αξιοποίηση της Βίκυς Λοΐζου, της Αλεξάνδρας Σδούκου και πιθανώς της Κωνσταντίνας Μπότσιου και της Ρεβέκκας Πιτσίκα. Και οι τέσσερις ανήκουν στη 12μελή ομάδα συμβούλων που ανέλαβε να διαμορφώσει και το πρόγραμμα του κόμματος. Η ίδια ομάδα άλλωστε έχει παρελθόν αξιοποίησης. Στέλιος Πέτσας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Γιώργος Ζαββός και Δόμνα Μιχαηλίδου προέρχονται από εκεί και έχουν χαρτοφυλάκια, ενώ και τα υπόλοιπα στελέχη δεν μένουν αναξιοποίητα. Θέση έχει ο Χρήστος Χάλαρης, ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Λεωνίδας Χριστόπουλος και ο Τάσος Αναστασάτος (γενικοί γραμματείς).

-Το μοντέλο «Κουντουρά» και «Γκερέκου» σκέφτονται να ακολουθήσουν στη ΝΔ για τον αντικαταστάτη του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος φέρεται από τους δεδομένους προς μετακίνηση σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό. Κι αν το μυαλό σας πηγαίνει στην κ. Κεφαλογιάννη, δεν αφορά στην πρώην υπουργό, αλλά τις Νόνη Δούνια και Κατερίνα Μονογιού. Οι λόγοι... ευνόητοι.