Skip to main content

Αναστασιάδης: Πάνδημη εκστρατεία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας

«Η συνειδητοποίηση της γενοκτονίας και η αναγνώριση της από την διεθνή κοινότητα δεν αποτελεί πράξη μισαλλοδοξίας, αλλά πράξη ανθρωπισμού», είπε.

Την ανάγκη πάνδημης εκστρατείας για τη  διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με μπροστάρηδες την Ελληνική διπλωματία  και τις κυβερνήσεις , τονίζει  ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ, βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης,  στη δήλωσή του με αφορμή την αυριανή επέτειο 100 χρόνων από τη  Γενοκτονία των Ποντίων.

 «Η τραγική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων  του Πόντου, που αναμοχλεύεται ξανά με αφορμή την συμπλήρωση  100 χρόνων από την μαύρη επέτειο της 19ης Μαίου 1919, αποτελεί ορόσημο, που καθορίζει το χρέος όλου του σύγχρονου Ελληνισμού, απέναντι στην ιστορική αλήθεια και την δικαίωση», αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης και προσθέτει:

«Ο πολιτικός κόσμος της Πατρίδας μας, μετά από μία μακρά περίοδο σιωπής, ανταποκρίθηκε στο ιστορικό κάλεσμα  της δικαίωσης , και το 1994 ομόφωνα, όλα τα κόμματα, αναγνώρισαν την 19η  Μαϊου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σήμερα την αδράνεια που ακολούθησε το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, πρέπει να αντικαταστήσει  πάνδημη εκστρατεία διεθνοποίησης του ζητήματος με μπροστάρηδες την Ελληνική διπλωματία  και τις κυβερνήσεις.

Γιατί η συνειδητοποίηση της γενοκτονίας και η αναγνώριση της από την διεθνή κοινότητα δεν αποτελεί πράξη μισαλλοδοξίας, αλλά πράξη ανθρωπισμού, σταθερότητας και συνύπαρξης.

Γιατί όσοι αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της γενοκτονίας, αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη».