Skip to main content

Αναστασιάδης σε επιστήμονες: Κρατάτε ζωντανή τη φλόγα του ελληνισμού

Η Διακομματική Επιτροπή της βουλής συνεδρίασε χθες, υπό την Προεδρία του Σάββα Αναστασιάδη και παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη

Το έργο διαπρεπών Ελλήνων επιστημόνων, της Ιατρικής επιστήμης, σε Ελλάδα και εξωτερικό, με λαμπρή Ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία, που προάγουν την αριστεία και κάνουν περήφανη τη χώρα μας, εντός και εκτός συνόρων, εξήρε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα ημερήσιας διάταξης, «Ιατρική στη Διασπορά και Συνεργασία με Ελληνικά Πανεπιστήμια». 

Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε πως με την παγκόσμια αναγνώριση, που ο καθένας ξεχωριστά κατέκτησε, με προσπάθεια και κόπο, είναι οι καταλληλότεροι να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα του ελληνισμού στα πέρατα της γης και να ενισχύσουν τους δεσμούς των Ελλήνων της διασποράς με την πατρίδα.

Η Διακομματική Επιτροπή της βουλής συνεδρίασε χθες Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, υπό την Προεδρία του βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη και παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη.

Την Επιτροπή ενημέρωσαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Αστέριος Καραγιάννης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Κυριάκος Αναστασιάδης, και τέσσερις Έλληνες, εξαίρετοι γιατροί που διαπρέπουν στο εξωτερικό, οι κ.κ. Γεώργιος Βέλμαχος, Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, Παναγιώτης Γιαννούδης, Καθηγητής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας, Διευθυντής του Ορθοπεδικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου, Μιχάλης Γκατζούλης, Καθηγητής Καρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών του Νοσοκομείου RoyalBrompton και Βασίλειος Παπαδημητρίου, Καθηγητής Παθολογίας - Καρδιολογίας στο GeorgetownUniversity της Ουάσιγκτον, ΗΠΑ.
 
«Σήμερα στην Επιτροπή μας, έχουμε τη χαρά και την τιμή, να φιλοξενούμε διαπρεπείς Έλληνες Επιστήμονες, Καθηγητές Πανεπιστημίων, όλοι τους της ιατρικής επιστήμης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έλληνες που κάνουν περήφανη τη χώρα μας, εντός και εκτός συνόρων, Έλληνες που προάγουν την αριστεία και την επιστημοσύνη, με λαμπρή Ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία. Να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα του ελληνισμού στα πέρατα της γης και να ενισχύσουμε τους δεσμούς των Ελλήνων της διασποράς με την πατρίδα. Εσείς, με την παγκόσμια αναγνώριση, που ο καθένας ξεχωριστά κατέκτησε, με προσπάθεια και κόπο, είστε οι καταλληλότεροι να το κάνετε αυτό. Να μιλήσετε για τις πρωτοβουλίες σας και το όραμά σας για την Ελλάδα και τον ελληνισμό» σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.