Skip to main content

Αναστάτωση από πυρκαγιά σε ογκώδη κοντά στον οικισμό Αγία Σοφία

Πυρκαγιά σε ογκώδη απορρίμματα εκδηλώθηκε σήμερα κοντά στον οικισμό Αγία Σοφία στον δήμο Δέλτα - Πάνω από 500 τόνοι εκτιμά ο δήμος.

Αναστάτωση προκάλεσε σε κατοίκους και εργαζόμενους στον δήμο Δέλτα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στον οικισμό των Ρομά Αγία Σοφία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στα ογκώδη υλικά και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής και των μηχανημάτων της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Δέλτα έσβησε άμεσα.

«Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα και δεν επεκτάθηκε η φωτιά στον οικισμό» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ευχαρίστησε την πυροσβεστική υπηρεσία και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για την άμεση επέμβαση. «Είμαστε σε αναμονή προκειμένου να συνδράμει η Περιφέρεια με περισσότερα αυτοκίνητα για να καταφέρουμε να απομακρύνουμε τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών που αποτελούν σημαντική εστία μόλυνσης για την περιοχή» ανέφερε ο δήμαρχος.

Τα ογκώδη υλικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση, που ξεπερνούν τους 500 τόνους και έχουν συσσωρευτεί στα όρια του οικισμού Αγία Σοφία είναι ένα θέμα που απασχολεί τον δήμο Δέλτα που εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια για την συνδρομή με τεχνικά μέσα για την αποκομιδή τους. Ο κ. Ιωαννίδης επικοινώνησε εκ νέου με την Περιφέρεια για να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά.