Skip to main content

Αναστάτωση στα Ιωάννινα με ψευδή θετικά αποτελέσματα σε self test μαθητών

Πολλά από τα self test που έκαναν μαθητές στα Ιωάννινα βγήκαν θετικά, ωστόσο κατά τον επανέλεγχο των παιδιών μόλις δύο επιβεβαιώθηκαν.

Αναστάτωση επικρατεί στα Ιωάννινα εξαιτίας πληθώρας θετικών αποτελεσμάτων που ανευρέθησαν στα self test των μαθητών, τα οποία στη συνέχεια φάνηκε πως έδωσαν λάθος αποτέλεσμα.

Κατά τον επανέλεγχο μόλις ένα μικρό ποσοστό των αρχικών θετικών διαγνώσεων, επιβεβαιώνεται. Γονείς επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και δεκάδες μαθητές κλήθηκαν να επαναλάβουν τον δειγματοληπτικό έλεγχο με rapid test τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου.

Από το αποτέλεσμα του rapid test προέκυψε σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις ότι το self είχε δώσει ψευδές αποτέλεσμα.Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την Κυριακή μόνο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων έγιναν 500 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θετικά ήταν μόλις πέντε από τα τεστ που διενεργήθηκαν.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη επί θέματος Υγείας Αγνή Νάκου -που μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηπείρου- μόλις 2 τεστ από τα αρχικώς θετικά επιβεβαιώθηκαν. Τα υπόλοιπα προέκυψαν αρνητικά. Ωστόσο πολλοί μαθητές δεν εμφανίστηκαν σήμερα στο σχολεία τους. Την υπόθεση διερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς να αποκλείουν την περίπτωση αλλοιωμένης παρτίδας.