Skip to main content

Λάθος συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας για εντοπισμό οβίδας

Αρχικά φάνηκε πως πρόκειται για οβίδα του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο αποδείχθηκε ότι ήταν μεταλλικό αντικείμενο που άφησαν συνεργεία της ΔΕΗ.

Έληξε ο συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας, μετά τον εντοπισμό αντικειμένου, που θεωρήθηκε ότι ήταν οβίδα, το πρωί της Τρίτης στη συμβολή των οδών Ερμού και Νίκης. Με εντολή της ΕΛΑΣ, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο που είχαν κλείσει νωρίτερα.

Ως εκ τούτου αποκαταστάθηκε πλήρως η κίνηση των συρμών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι αρχικά φάνηκε πως πρόκειται για οβίδα του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, μετά την παρέμβαση των πυροτεχνουργών του στρατού, αποδείχθηκε πως πρόκειται για μεταλλικό αντικείμενο που είχαν αφήσει στην τοποθεσία, συνεργεία της ΔΕΗ.



Το αντικείμενο βρέθηκε στο Σύνταγμα στη συμβολή Ερμού και Νίκης από εργάτες της ΕΥΔΑΠ όπου πραγματοποιούν εργασίες. Η περιοχή αποκλείστηκε και πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ μετέβησαν στην περιοχή.

Η περιοχή εκκενώθηκε, ενώ με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν προσωρινά οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το CNN Greece.