Skip to main content

Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τηλέτυπος

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε ότι δεν διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού και η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρείας

Την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τηλέτυπος ΑΕ ανακοίνωσε η διοικούσα επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Επιτροπή έκρινε ότι πλέον, δεν διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού και η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρείας.

Η αναστολή της διαπραγμάτευσης θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου η εταιρεία παράσχει ενημέρωση για:

- τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου,
- τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί η εταιρεία, δοθέντος ότι την 29.2.2016 έχει λήξει η περίοδος χάριτος (waiver) που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες, και
- τυχόν άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν υλοποιήθηκε στο χρονικό πλαίσιο της άσκησης των δικαιωμάτων μετοχών, καθώς δεν αναλήφθηκε το απαιτούμενο ποσό.

Η ανακοίνωση του ΧΑ

Ανακοίνωση για την αναστολή εξέδωσε και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύμφωνα με αυτή, «μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται από σήμερα 8 Μαρτίου 2016 η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας " ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.  ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ".

»Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε ότι, σε συνέχεια της από 7.3.2016 ανακοίνωσης της εν λόγω Εταιρείας, δε διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού και η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών αυτής και αποφάσισε να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών όπως προβεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας κατ' εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ν.3371/2005.

»Οι μετοχές της εταιρείας "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" θα παραμείνουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι η ανωτέρω Εταιρεία να παράσχει ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό για α) τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, β) τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί η Εταιρεία, δοθέντος ότι την 29.2.2016 έχει λήξει η περίοδος χάριτος (waiver) που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες, και γ) τυχόν άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού».