Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΑΝΑΤΟΛΙΑ:ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΘΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ-ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ

Φέτος, 346 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου από την Ελλάδα και την Κύπρο θα συμμετάσχουν στα θερινά δια ζώσης προγράμματα.

Παρά τις δυσκολίες και τις ανατροπές της φετινής σχολικής χρονιάς, η ανάγκη για μάθηση και γνώση δεν σταματά ποτέ. Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, προσανατολισμένο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην ευελιξία, τον επανασχεδιασμό και την καινοτομία, προσπαθεί αδιάκοπα να βελτιώνει κάθε πρόγραμμα και υπηρεσία που προσφέρει, με στόχο να υποστηρίζει μαθητές με αυξημένες ακαδημαϊκές δεξιότητες. Έτσι φέτος, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα θερινά του προγράμματα, όχι μόνο μαθητές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, τα οποία μέσα από μια νέα σειρά συναρπαστικών εξ αποστάσεως  μαθημάτων μπορούν να γευτούν την εμπειρία του CTY, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Φέτος, 346 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου από την Ελλάδα και την Κύπρο θα συμμετάσχουν στα θερινά δια ζώσης προγράμματα του Κέντρου, από 1 έως 17 Ιουλίου. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη (Κολλέγιο Ανατόλια) και την Αθήνα (OTEAcademy). Οι μαθητές θα εξερευνήσουν και θα διαλευκάνουν εγκλήματα σύμφωνα με τις αρχές και μεθόδους του CSI (Crime Scene Investigation), θα γνωρίσουν τις Βιοϊατρικές Επιστήμες, την Κρυπτολογία, την Επιχειρηματικότητα, τη Θεωρία Παιγνίων, τις Θεμελιώδεις Αρχές της Ψυχολογίας, τις Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς, και πολλά άλλα συναρπαστικά μαθήματα.

Επιπλέον, 118 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Α’ Λυκείου θα παρακολουθήσουν το μάθημα της επιλογής τους στο Ψηφιακό Θερινό Πρόγραμμα, διαδικτυακά μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας (CTY Greece Digital Program) με συμμετοχή σε ομαδικές και εξατομικευμένες δραστηριότητες που βασίζονται στην ενεργό και βιωματική μάθηση, στα εικονικά εργαστήρια, στη μελέτη αλλά και στη διασκέδαση. Το Ψηφιακό Θερινό Πρόγραμμα περιλαμβάνει, για το φετινό καλοκαίρι, τα μαθήματα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, των Συνδυαστικών Μαθηματικών, τους Γλωσσικούς Πειραματισμούς (Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής), της Ψυχολογίας των Ανθρώπινων Σχέσεων, κ.ά.  

Όλοι οι συμμετέχοντες, που έχουν επιλεγεί κατόπιν εξετάσεων, θα ανακαλύψουν γνωστικά αντικείμενα και επιστημονικά πεδία, τα οποία θα διδαχθούν σε ένα πολύ υψηλότερο γνωστικό επίπεδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε σχέση με την ηλικία τους, αλλά απολύτως συμβατό με τις αντιληπτικές τους ικανότητες.

EGift: Δωρεάν online πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς

Με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και εκπαιδευτικών οργανισμών μεταξύ των οποίων και το CTY Greece, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ μία δωρεάν online πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Η πλατφόρμα παρέχει πλούσιο περιεχόμενο εστιασμένο σε θέματα χαρισματικότητας και προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία και τη μεθοδολογία, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να διακρίνουν, να προσεγγίζουν και να υποστηρίζουν τους χαρισματικούς μαθητές μέσα στις τυπικές τάξεις τους. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσα από τον ιστότοπο https://highability.eu/.

Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεγάλοι δωρητές είναι ο Όμιλος Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η Intrasoft International, και η Star Bulk Carriers Corp. Χορηγός αερομεταφορών είναι η AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Κύπρου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ