Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ 8ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Ο μαθητής, όπως είχε καταγγελθεί από τον πατέρα του, χτυπήθηκε άγρια από δύο παιδιά με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στα πλευρά.

Ανατροπή φαίνεται πως υπάρχει στη υπόθεση του ξυλοδαρμού 8χρονου μαθητή από συμμαθητές του στην Καβάλα, η οποία είχε σοκάρει το πανελλήνιο μετά από καταγγελία του πατέρα του παιδιού στις αρχές.

Ο μαθητής φοιτούσε στο 16ο δημοτικό σχολείο της Καβάλας και όπως είχε καταγγελθεί τον περασμένο Φεβρουάριο είχε χτυπηθεί άγρια από δύο μεγαλύτερα παιδιά κατά τη διάρκεια διαλείμματος, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στα πλευρά.

Ο πατέρας είχε προσκομίσει και το έγγραφο με το αποτέλεσμα της ακτινογραφίας στην οποία υποβλήθηκε ο 8χρονος. Στο πόρισμα της εξέτασης αναφερόταν «εικόνα κατάγματος πλευράς».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, τρεις μήνες μετά αποκαλύπτεται πως το έγγραφο αυτό είχε αλλοιωθεί, και είχε σβηστεί με διορθωτικό η λέξη «χωρίς» που προηγούνταν στην πρόταση. Η πραγματική διάγνωση ήταν «χωρίς εικόνα κατάγματος πλευράς». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, Χρυσόστομο Κεβρεκάκη, που εκπροσωπούσε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τους οποίους κατήγγειλε ως υπεύθυνους ο πατέρας, η εισαγγελέας πρωτοδικών Καβάλας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που διενήργησε για το θέμα, ζήτησε από το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του νοσοκομείου Καβάλας το πρωτότυπο στέλεχος της ίδιας διάγνωσης, και διαπίστωσε πως το έγγραφο που είχε προσκομιστεί από τον μηνυτή ήταν αλλοιωμένο. Η παρέμβαση για τη διαγραφή της λέξης «χωρίς» με διορθωτικό είναι οφθαλμοφανής:

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, η εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς από την ενδελεχή προκαταρκτική έρευνα και τις καταθέσεις μαρτύρων δεν προέκυψε ευθύνη σε βάρος των τεσσάρων διδασκόντων και της διευθύντριας του σχολείου που είχαν μηνυθεί. Παράλληλα, άνοιξε νέα δικογραφία για τη διερεύνηση του αδικήματος της πλαστογραφίας ή της ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

«Οι δάσκαλοι δεν αμφισβήτησαν ποτέ ότι έγινε ένας διαπληκτισμός μεταξύ μαθητών. Υποστήριξαν πως δεν είχαν ευθύνη γι αυτό γιατί δεν το αντιλήφθηκαν τη στιγμή που συνέβαινε ώστε να επέμβουν. Αυτό αποδείχτηκε από την προκαταρκτική έρευνα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Σε ό,τι αφορά την παραποίηση, είναι δουλειά των εισαγγελικών Αρχών να διερευνήσουν τι συνέβη», είπε στο ethnos.gr ο κ.Κεβρεκάκης.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από την εισαγγελέα και το σώμα (η "πλάκα") της επίμαχης ακτινογραφίας, ώστε να εξεταστεί από ορθοπαιδικό και να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάταγμα.

Για τη διερεύνηση του τι πραγματικά συνέβη τον Φεβρουάριο του 2020 στο προαύλιο του σχολείου, βρίσκεται σε εξέλιξη παράλληλη Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του 8χρονου, που φοιτά στην Γ Τάξη, τον έπιασαν δύο παιδιά της Δ Τάξης όταν ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στη διάρκεια ποδοσφαιρικού παιχνιδιού. Ο ένας τον ακινητοποίησε και ο άλλος  τον χτύπησε επανειλημμένα με γροθιές στην κοιλιά. Ο πατέρας κατήγγειλε πως δεν έκαναν τίποτα οι 4 εκπαιδευτικοί που ήταν στο προαύλιο, αλλά το παιδί του σώθηκε χάρη στην επέμβαση ενός μαθητή της ΣΤ τάξης, ενώ η διευθύντρια στην οποία κατέφυγε ο μαθητής, ζητούσε μάρτυρες. Μάλιστα, υποστήριξε πως το παιδί είχε υποστεί μπούλινγκ και στο παρελθόν, όταν συμμαθητές του κατέβασαν το παντελόνι στο προαύλιο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ