Skip to main content

Αναβολή της δίκης Ψωμιάδη και άλλων 11 για την επίθεση στον Μπουτάρη

Ο Γιάννης Μπουτάρης δέχτηκε φραστική και σωματική επίθεση από ομάδα ατόμων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων το 2018.

Αναβλήθηκε και πάλι η δίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη και άλλων 11 για την φραστική και σωματική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη τον Μάιο του 2018.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ωστόσο πήρε αναβολή για τις 19 Οκτωβρίου του 2020, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκαν από το πρωί τόσο ο Γιάννης Μπουτάρης όσο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 12 αφορούν κατά περίπτωση τη διατάραξη κοινής ειρήνης, τη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, την εξύβριση λόγω και έργω, ενώ η κατηγορία που βαραίνει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη αφορά την προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μπουτάρης δέχτηκε φραστική και σωματική επίθεση από ομάδα ατόμων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαΐου του 2018 στην Πλατεία του Λευκού Πύργου.

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας καταγράφουν πολίτες να στρέφονται μαινόμενοι κατά του πρώην δημάρχου, τον οποίο προσπαθούσαν να φυγαδεύσουν ο προσωπικός του αστυνομικός και η τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα. Τα εν λόγω ντοκουμέντα εξετάστηκαν κατά την προκαταρκτική έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βοηθώντας στην ταυτοποίηση των κατηγορουμένων.

Όσον αφορά τον πρώην Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, οδηγείται στο εδώλιο με την κατηγορία της προτροπής των φυσικών δραστών να κινηθούν εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη, καθώς την ώρα που έκανε δηλώσεις σε τοπικό μέσο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τόνισε χαρακτηριστικά «να, αυτός έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία. Αυτή η χολέρα, αυτό το τραβέλι το πολιτικό» την ώρα που διακρίνεται να περνά ο πρώην δήμαρχος και ενώ πολίτες που διαδήλωναν για τη Μακεδονία αποκάλεσαν «προδότη».

Ισχυριζόμενος ότι οι δηλώσεις του ήταν προϊόν «πολιτικής κριτικής», ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε αρνηθεί στο παρελθόν ότι παρακίνησε τους φυσικούς δράστες ενώ παράλληλα υποστήριξε πως δεν τους γνώριζε ενώ ο ίδιος βρισκόταν μακριά από τον τόπο της επίθεσης.

Σημειώνεται ακόμα ότι για την επίθεση κατά του τέως δημάρχου είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία τέσσερα άτομα. Τρεις εξ αυτών καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 14 και 21 μήνες, ενώ ο τέταρτος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων.