Skip to main content

Βαρυμπόμπη: Διπλή αναζωπύρωση στη φωτιά - Καίει κοντά στο Τατόι - Εστάλη 112

Yπάρχει περιστατικό εντός της ρεματιάς στην περιοχή των Αδάμων που ενδεχομένως πρόκειται για αναζωπύρωση-Εστάλη μήνυμα από το 112.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τον χρόνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, έπιασε φωτιά εντός της ρεματιάς στην περιοχή των Αδάμων και η φωτιά καίει άκαυτο δάσος, ενώ περιμετρικά υπάρχουν καμμένα.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida, η φωτιά είναι κοντά στα πρώην βασιλικά κτήματα. Η φωτιά ανεβαίνει τους δρόμους Τατοίου και Χλόης (που υπάρχουν οι ταβέρνες) που είναι ο δρόμος που ανεβαίνει προς τα πρώην βασιλικά κτήματα.

Ο Βασίλης Κουτσαβλής στη σελίδα Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου στο facebook, έγραψε πριν από λίγη ώρα: «Δυστυχώς μεγάλη αναζωπύρωση μέσα στο κτήμα του Τατοιου ξανά στην ρεματιά πίσω από τον Λεωνίδα».

Μάλιστα στις 14:30 υπήρξε ενημέρωση για δεύτερη αναζωπύρωση στο ίδιο ρέμα, στις παρυφές του Κρυονερίου.

Επίσης, εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και στη Δροσοπηγή. Στην πρώτη περίπτωση για να εκκενώσουν προς την Ε.Ο. Αθηνών -Λαμίας και στη δεύτερη προς Αφίδνες ή Ωρωπό.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην αρχαία Ολυμπία θα επιστρέψει στην Αθήνα -η ίδια βρίσκεται εκεί από χθες το βράδυ. Η υπουργός έδωσε ήδη εντολή να μεταβούν άμεσα στον ιστορικό πυρήνα του κτήματος Τατοϊου ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου.

Στο σημείο της αναζωπύρωσης έχουν ήδη μεταβεί επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και υπάρχει η πιθανότητα να συνδράμουν και από αέρος.

 


Πηγή: iefimerida.gr