Skip to main content

Ανδρουλάκης: Τιμή για την Ελλάδα η 15ετής προεδρία Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Μπροστά μας υπάρχουν παγκόσμιες προκλήσεις, που απαιτούν μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία», επισήμανε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για μια ιστορική περίοδο για τη χώρα κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην 15ετή προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου στη Σοασιαλιστική Διεθνή, που παραχώρησε τη θέση του στον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

«Μπροστά μας υπάρχουν παγκόσμιες προκλήσεις, που απαιτούν μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία με προοδευτικές πολιτικές για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος και εμπέδωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης, συγχαίροντας τον κ. Σάντσεθ για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναλυτικά η δήλωση Σάντσεθ:

Συγχαίρω τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, για την εκλογή του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Μπροστά μας υπάρχουν παγκόσμιες προκλήσεις, που απαιτούν μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία με προοδευτικές πολιτικές για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος και εμπέδωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μας και την παράταξή μας το γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου διετέλεσε επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επί 16 χρόνια. Η απόφαση μάλιστα του Συνεδρίου να οριστεί Επίτιμος Πρόεδρος αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του.