Skip to main content

Ανδρουλάκης: Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλα καρτ

Κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώπιον του Εισαγγελέα - «Από την πρώτη στιγμή επέλεξα τον θεσμικό δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σπυρόπουλου στο πλαίσιο της από 26.7.2022 μηνυτήριας αναφοράς του για την υπόθεση παγίδευσης του τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό Predator. Ο Εισαγγελέας προσήλθε για την κατάθεση στο γραφείο του κ. Ανδρουλάκη λόγω της μετεγχειρητικής του κατάστασης, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αμέσως μετά την προφορική κατάθεσή του εγχείρησε προς τον κ. Εισαγγελέα συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του από την ΕΥΠ, για την κακουργηματική αξιόποινη πράξη της παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών και συναφή αδικήματα, καθώς και για την πλημμεληματική πράξη της παραβίασης του τηλεφωνικού του απορρήτου

Η συμπληρωματική αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη συνοδεύεται και από ειδικότερα αιτήματα κλήσεως μαρτύρων, κατάσχεσης εγγράφων και διενέργειας μιας σειράς συγκεκριμένων ανακριτικών ενεργειών προς διακρίβωση της αλήθειας.

Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία είναι βέβαιο ότι θα πράξει το καθήκον της και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, που ρητά της παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, ώστε να φτάσει στην αλήθεια, που κάποιοι ματαίως επιχειρούν επί εβδομάδες να κρύψουν. Διότι στο κράτος Δικαίου μας δεν νοείται η ύπαρξη κρατικών υπηρεσιών, οι οποίες λειτουργούν έξω από τον έλεγχο του νόμου.

Ακολουθεί γραπτή δήλωση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη:

Από την πρώτη στιγμή επέλεξα τον θεσμικό δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας, καθώς πρόκειται για θέμα δημοκρατίας, και θα επιμείνω.

Όπως έχει φανεί ξεκάθαρα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιμένουν στη συγκάλυψη.

Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να επιστρατεύεται μόνο όταν αφορά την υπόθεση της δικής μου παράνομης παρακολούθησης από την ΕΥΠ ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην δώσουν κανένα στοιχείο. Είναι ενδεικτικό ότι Διοικητές της ΕΥΠ προηγούμενων περιόδων, που κλήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, δεν οχυρώθηκαν πίσω από το απόρρητο. Μήπως τελικά το απόρρητο χρησιμοποιείται όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία;

Ο κ. Μητσοτάκης μολονότι έχει τη δυνατότητα βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008 να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του, αρνείται να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να φύγουν οι σκιές.

Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.