Skip to main content

Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ (2-0) επί του «άδειου» και αδιάφορου Άρη (video)

Ο «Δικέφαλος» επικράτησε επί των «κιτρινόμαυρων» στο ντέρμπι και συνεχίζει δυνατά στη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Τη 2η του νίκη και πρώτη εκτός έδρας πανηγυρίζει στα play-off ο ΠΑΟΚ που επικράτησε άνετα με 0-2 επί του «άδειου» και αδιάφορου Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 4η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος της Super League.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 1’ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Μπα αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Κουέστα έπεσε σωστά και απέκρουσε την εκτέλεση του Σβιντέρσκι.

Ο Άρης προσπάθησε να ανεβεί αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχαναν τις ευκαιρίες καθώς στο 10’, ο Μπίσεσβαρ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κουέστα ενώ στο 13’, ο Μάτος σέντραρε από τα δεξιά, ο Κουέστα βγήκε λανθασμένα και ο Γιαννούλης εξαπέλυσε αριστερό σουτ με τον Ισπανό τερματοφύλακα να αποκρούει σώζοντας την εστία του.

Η πρώτη καλή φάση για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 23’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκάμα κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και σούταρε με το δεξί αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Ο «Δικέφαλος» έχασε μία ακόμη αξιόλογη φάση στο 27’ καθώς ο Πασχαλάκης βρήκε με βολέ τον Σβιντέρσκι στην αντεπίθεση που πέρασε τον Μπα και επιχείρησε να πλασάρει τον Κουέστα που με τη σειρά του μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 36’ με τον Στοχ να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και τον Βαρέλα να πιάνει ολομόναχος κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 0-1.

Το συγκρότημα του Μίκαελ Ένινγκ είχε την δεύτερη καλή του στιγμή στο 41’ με τον Γκάμα να σουτάρει, τον Πασχαλάκη να απομακρύνει δύσκολα και τον Γιαννούλη τελικώς να προλαβαίνει τον Πορτογάλο εξτρέμ πριν εκτελέσει ξανά παραχωρώντας κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα ξανά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου όταν στο 45’ + 3’, ο Μαουρίσιο έδωσε στον Μπίσεσβαρ που έβγαλε εξαιρετικά τον Σβιντέρσκι απέναντι στον Κουέστα με τον Πολωνό στράικερ να εκτελεί αυτή τη φορά σωστά πετυχαίνοντας το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης επιδίωξε να ανεβάσει την απόδοσή του προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως με τους Μαντσίνι – Γκάμα σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που ήταν καλά οργανωμένος διατηρώντας άνετα το προβάδισμά του.

Oι πιο αξιοσημείωτες ευκαιρίες ανήκαν στον «Δικέφαλο» όταν αρχικά στο 68’, ο Εσίτι έκλεψε, πάσαρε στον Στοχ από τα αριστερά που σέντραρε με τον Σβιντέρσκι να πλασάρει στην κίνηση και τον Κουέστα να μπλοκάρει ενώ έπειτα στο 72’, ο Σβιντέρσκι έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά και πάσαρε στον Στοχ που έβγαλε σέντρα αλλά η κεφαλιά του Πολωνού φορ κατέληξε στα χέρια του Κουέστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «κιτρινόμαυροι» τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες καθώς στο 90’ + 1’, ο Ακπόμ ξέφυγε από τον Ρος και ο Δεληζήσης τον ανέτρεψε με τον Γερμανό διαιτητή Τσβάιερ να του βγάζει κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρος, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Μπα, Σάσα, Ματίγια, Τόνσο, Μαντσίνι, Γκάμα, Ιντέγε.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (54’ Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Ίνγκανσον, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Τζόλης (81’ Ροντρίγκο), Στοχ (86’ Τσιγγάρας) Μπίσεσβαρ (86’ Λημνιός), Σβιντέρσκι (82’ Ακπόμ).