Skip to main content

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας: Καίγονται σπίτια, εκκενώνεται κατασκήνωση (vid)

Η φωτιά στα Μακρίσια Ηλείας έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ κινείται πλέον ανεξέλεγκτη προς Κρέστενα - Εκκενώνεται κατασκήνωση.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι, στα Μακρίσια Ηλείας.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε αρχικά σε δασική έκταση, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ κινείται πλέον ανεξέλεγκτη προς Κρέστενα. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά έχει μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό Γρύλος στην κατασκήνωση της Φρίξας. Μάλιστα, όπως μεταφέρει το patrisnews, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν 72 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία». Ακόμη, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, «το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα».

Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστενών, Σάκης Μπαλιούκος, δόθηκε εντολή για την εκκένωση ολόκληρης της περιοχής (περίπου 15 χιλιόμετα) από τη Μακρίσια και τα Κρέστενα μέχρι το Κάτω Σαμικό. Ο κ. Μπαλιούκος σημείωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από καλαμιές σε δασική έκταση και ξαφνικά εστίες φωτιάς εμφανίστηκαν σε πολλά σημεία. Η περιοχή είναι γεμάτη κατοικίες και ξενοδοχεία, ενώ υπάρχει και μια κατασκήνωση.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ δήλωσε ότι «έχουμε θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου. Μέχρι στιγμής δεν έχει προσέλθει κάποιος πολίτης».

Οι παρακάτω εικόνες είναι ενδεικτικές του μεγέθους της φωτιάς: