Skip to main content

«Αγγέλων Έλευσις» στη Λητή με παραδοσιακά τραγούδια και παιχνίδια για τα παιδιά

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Λητής στον δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αγγέλων Έλευσις»

Με ενθουσιασμό και χαμόγελα δεκάδες παιδιά υποδέχθηκαν στη Λητή του Δήμου Ωραιοκάστρου τον Αϊ Βασίλη, που επισκέφθηκε το χωριό τους για να μοιράσει δώρα και ευχές! Χθες το βράδυ έγινε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Λητής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αγγέλων Έλευσις», που διοργάνωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με την Κοινότητα Λητής και τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Λητής.

Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ωραιοκάστρου, παίζοντας τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τη σκυτάλη πήραν τα μέλη της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής, που έψαλλαν τα κάλαντα και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

«Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι μεγάλη και συγκινητική, καθώς ανταμώνουμε ξανά μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας. Η ατμόσφαιρα στο χωριό είναι γιορτινή και νιώθουμε πολύ όμορφα βλέποντας τα παιδιά να χαίρονται και να παίζουν. Εύχομαι σε όλες και σε όλους το 2023 να είναι ένας χρόνος ελπιδοφόρος και να φέρει στον καθένα από εμάς υγεία και κάθε καλό», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο χαιρετισμό του προς τους κατοίκους.

«Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν για να κάνουμε σήμερα την όμορφη γιορτή μας. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους με υγεία και ευτυχία!», είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας Λητής, Απόστολος Χατζηαντωνίου.

«Χαίρομαι πολύ που είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε. Ως σύλλογος συμμετέχουμε με χαρά στη διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής. Καλές γιορτές σε όλους, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος», είπε η Φιλιώ Νίκα, πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής.

Μετά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου τα παιδιά έπαιξαν, συμμετέχοντας στις δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Ξυλοπόδαρος με περίτεχνα πολύχρωμα μπαλόνια, ξωτικά και ο Αϊ Βασίλης διασκέδασαν τους μικρούς κατοίκους της Λητής.

Στην εορταστική εκδήλωση συμμετείχαν ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, η Γερακίνα Μπισμπινά, πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ, οι αντιδήμαρχοι Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, Μυγδονίας, Γιώργος Παραπανήσιος, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα, ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Μοδίτσης και Ηρακλής Τσακαλίδης, τα μέλη της Κοινότητας Λητής, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ω., Αναστάσιος Πανιώρης, οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευάγγελος Χατζηαντωνίου και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Τάσος Χαλκίδης, ο Θεοφάνης Παππάς, πολιτευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, τα μέλη του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου, Βάσω Μπούτσικα και δεκάδες κάτοικοι της Λητής.

Το πρόγραμμα των επόμενων φωταγωγήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 18.00 θα γίνει η φωταγώγηση του δέντρου στο Δρυμό.
Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Μονόλοφο στις 17.30, στο Πετρωτό στις 18.30 και στο Μεσαίο στις 19.30.
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 18.00 θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Μελισσοχώρι.

Τέλος, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 19.00 θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νεοχωρούδα.

Στις Κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο της φωταγώγησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων θα γίνουν δράσεις από ανιματέρ και ξυλοπόδαρο με face painting, χορευτικά και παιχνίδια με χριστουγεννιάτικα ξωτικά.