Skip to main content

«Αγγέλων έλευσις» στον Πεντάλοφο με παραδοσιακή μουσική, χορούς και δράσεις για τα παιδιά

Τα λαμπιόνια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι τοποθετημένο στην πλατεία Πενταλόφου άναψαν στις 7 το απόγευμα σε κλίμα χαράς

Με χαμόγελα, κέφι, παραδοσιακή μουσική, χορούς και δράσεις για τα παιδιά έγινε χθες η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πεντάλοφο του Δήμου Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Αγγέλων Έλευσις».

Τα λαμπιόνια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι τοποθετημένο στην πλατεία Πενταλόφου άναψαν στις 7 το απόγευμα σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις λόγω της έντονης βροχόπτωσης έγιναν στο γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου. Την εκδήλωση άνοιξε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ωραιοκάστρου, παίζοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τη σκυτάλη πήραν μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ Πενταλόφου, που έψαλλαν τα κάλαντα. Στη συνέχεια στήθηκε χριστουγεννιάτικο γλέντι με τα Χάλκινα της Γουμένισσας και παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν τα παιδιά του χωριού. Αμέσως μετά τα παιδιά συμμετείχαν σε δράση με χριστουγεννιάτικο face painting και διασκέδασαν με τον Αϊ Βασίλη, με ξωτικά και ξυλοπόδαρο.

«Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας βρισκόμαστε ξανά μαζί, για να γιορτάσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο Πεντάλοφος μάς έχει συνηθίσει με την διοργάνωση πολύ όμορφων εκδηλώσεων, με τους νέους να βρίσκονται στο προσκήνιο με το χορό, το τραγούδι, με την διατήρηση των παραδόσεων του τόπου μας. Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλές γιορτές, ο νέος χρόνος να προσφέρει σε όλους υγεία, χαρά και ευτυχία», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε σήμερα όλοι μαζί εδώ για να γιορτάσουμε την έλευση των Χριστουγέννων και της νέας χρονιάς. Είναι μια γιορτή που την αφιερώνουμε στα παιδιά μας, στο μέλλον του τόπου μας. Εύχομαι υγεία σε όλες και σε όλους, καλές γιορτές», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κοινότητας Πενταλόφου, Πάτροκλος Σπυρόπουλος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα, Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, οι πρόεδροι της Κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης και της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας, Νίκος Γιαϊλατζόγλου, ο πολιτευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παππάς και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου, Τάσος Χαλκίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα που παρασκεύασαν κάτοικοι του Πενταλόφου, ενώ η εκδήλωση υλοποιήθηκε σε συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ωραιοκάστρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου, της Δόξας Πενταλόφου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου και του ΚΑΠΗ Πενταλόφου.

Οι επόμενες εκδηλώσεις «Αγγέλων Έλευσις»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις «Αγγέλων Έλευσις» συνεχίζονται με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ωραιόκαστρο την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022. Παράλληλα, η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου διοργανώνουν τη «Λευκή Νύχτα», με στόχο να ενισχυθεί το χριστουγεννιάτικο κλίμα και να τονωθεί η κίνηση στην αγορά. Η «Λευκή Νύχτα» θα αρχίσει στις 18.00 με τα καταστήματα να κινούνται σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς ως αργά το βράδυ!

Στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Αγγέλων Έλευσις που θα γίνει στο Ωραιόκαστρο θα συμμετάσχει ως εκπαιδευτικός συνεργάτης ο εκπαιδευτικός όμιλος «ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°». Σπουδαστές του ΙΕΚ θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά με δράσεις, όπως face painting, δημιουργία πλεξούδων, παρασκευή στολιδιών από ζύμη και ανάγνωση παραμυθιών.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 18.30 θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 18.00 θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Λητή.
Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 18.00 θα γίνει η φωταγώγηση του δέντρου στο Δρυμό.
Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Μονόλοφο στις 17.30, στο Πετρωτό στις 18.30 και στο Μεσαίο στις 19.30.
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 18.00 θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Μελισσοχώρι.

Τέλος, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 19.00 θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νεοχωρούδα.
Στις Κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο της φωταγώγησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων θα γίνουν δράσεις από ανιματέρ και ξυλοπόδαρο με face painting, χορευτικά και παιχνίδια με χριστουγεννιάτικα ξωτικά.