Skip to main content

Αγγελοπούλου: Το 2021 πολύ πιο σημαντικό από το 2004

«Οι Ολυμπιακοί του 2004 δεν χρεοκόπησαν τη χώρα. Αφήσαμε 135 εκατ. στον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή», είπε η επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Η υπόθεση με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αφορά όλους τους Έλληνες, τόνισε η επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, επισημαίνοντας ότι  «ο σκοπός αυτής της γιορτής δεν είναι μια παρέλαση, αλλά να μας βοηθήσει να δούμε τι έγινε, χωρίς ένα ενιαίο αφήγημα».

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν έχουμε στο μυαλό μας ούτε φαραωνικά έργα ούτε εθνικές απόψεις οι οποίες να θέλουν να περάσουν πάνω από άλλες απόψεις», ενώ επεσήμανε ότι στην επιτροπή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με διαφορετικές γνώμες.

«Σκοπός είναι να κάνουμε τον κόσμο να θυμηθεί, να στοχαστεί ή να μάθει για πρώτη φορά την πλευρά των γεγονότων της πραγματικής γενναιότητας και αυτοθυσίας, να δοθούν τα πάντα για την πατρίδα για την ελευθερία. Το πιο σημαντικό, να μας βοηθήσουν να δούμε που είμαστε, τί θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε να είμαστε οι μίζεροι και κατατρεγμένοι ή θεωρούμε ότι έχουμε τα στοιχεία και τις δυνατότητες ακόμα και να υπερέχουμε;», υπογράμμισε.

«Με επέλεξαν γιατί έχω μαζί μου την εμπειρία μου, την επιτυχία μου, τις επιτυχίες μου και τα λάθη μου. Έχω όμως και ικανότητες για να αναλάβω αυτή την υπόθεση», τόνισε η κα Αγγελοπούλου για την πρόταση που της έκανε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, την οποία και αποδέχθηκε..

Η κα Αγγελοπούλου θεωρεί το 2021 «πολύ πιο σημαντικό από το 2004» γιατί μπορεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες να είχαμε τα μάτια της υφηλίου επάνω μας, αλλά «τώρα θέλουμε τα μάτια τους κόσμου πάνω μας συνεχώς, αενάως, για χρόνια».

Η κα. Αγγελοπούλου είπε ότι για το «2021» θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και στο εξωτερικό όπως Αμερική, Αυστραλία και Αφρική. Σημείωσε δε ότι δεν θα πληρωθούν όσοι συμμετάσχουν από το εξωτερικό και «θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε με χορηγίες όπως έγινε με την Εθνική Τράπεζα».

Όσον αφορά τον τέως πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, υποστήριξε ότι «όποιος πρωθυπουργός μου ζήτησε να βοηθήσω, το έκανα πάντα και δεν ζήτησα τίποτα. Προσωπικά δεν επένδυσα καμία ελπίδα στον Τσίπρα και δεν υπήρξε κανένα φλέρτ. Εξελέγη ως πρωθυπουργός και όταν μου ζητήθηκε και αισθάνθηκα ότι έπρεπε να βοηθήσω τη χώρα να σταθεί σωστά προς τα έξω, το έκανα».

Και πρόσθεσε: Μου είχε πει τότε ο Κλίντον ότι θα γινόταν μια ειδική παρουσία της Ελλάδας και επειδή είχε ακυρωθεί η επίσκεψή του στη χώρα μας -και αυτό ήταν λάθος της κυβέρνησης Τσίπρα- μου ζήτησε να του πάω τον πρωθυπουργό που θα εκλεγεί. Εξελέγη ο κύριος Τσίπρας, βοήθησα να πάει ο κύριος Τσίπρας».

Σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες τόνισε ότι «οι Ολυμπιακοί του 2004 δεν χρεοκόπησαν τη χώρα, είναι λάθος, είναι ψέμα», Οι αγώνες πέτυχαν, ο προϋπολογισμός της επιτροπής, 2 δισ. τότε, κάναμε τους αγώνες και αφήσαμε 135 εκατομμύρια στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τις κυβερνήσεις που ήταν υπεύθυνες», υπογράμμισε.

«Παραδώσαμε έργο στην ώρα του, από τους 150.000 εθελοντές δεν ζήτησε κανείς να διοριστεί δεν ζήτησε κανείς αντίδωρο». «Εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά με έστειλαν σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις για όλα τα πράγματα», πρόσθεσε.

Για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σήμερα, είπε ότι χάθηκαν όλα. «Χάθηκε και ο μόχθος της Ελλάδας να δείξει ότι είναι μια πραγματικά σύγχρονη χώρα» και ευθύνονται οι κυβερνήσεις για την κατάσταση που είναι σήμερα. «Μη ρωτάτε εμένα, εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά πήγα σπίτι μου».