Skip to main content

Ανοιχτή εκδήλωση για την ανάπλαση της ΔΕΘ από Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 2 Ιουνίου από την πρωτοβουλία «ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο – Πανεπιστημιακοί για μια Βιώσιμη Θεσσαλονίκη».

«Ποιες είναι οι οικονομικές πτυχές της λεγόμενης "ανάπλασης" του χώρου της ΔΕΘ; Πόσο αναμένεται να στοιχίσει το επενδυτικό σχέδιο και ποιος θα το πληρώσει; Πόσο κοστολογείται η αντιπρόταση για δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στον ίδιο χώρο; Και ποιες θα είναι συγκριτικά οι επιπτώσεις των δύο αυτών σχεδίων στον τουρισμό, στην αγορά και γενικότερα στην οικονομία της Θεσσαλονίκης;».

Τα ερωτήματα αυτά, που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να απασχολήσουν όλους τους πολίτες, επιχειρεί να απαντήσει η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει η Πρωτοβουλία «ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο – Πανεπιστημιακοί για μια Βιώσιμη Θεσσαλονίκη» την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:30. Εισηγητές θα είναι ειδικοί επιστήμονες αλλά και άνθρωποι της αγοράς, που θα συνεισφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους.

Πρόκειται για την τέταρτη ανοιχτή εκδήλωση της Πρωτοβουλίας, η οποία ήδη έχει προσεγγίσει το ζήτημα από πολλές πλευρές, όπως περιβάλλον, πολεοδομία ή αρχιτεκτονική. «Μέσα από αναλυτική και επιστημονική τεκμηρίωση η Πρωτοβουλία προσπαθεί να φέρει το θέμα της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στο προσκήνιο και να το καταστήσει υπόθεση όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης, ώστε να μη χαθεί μια μοναδική ευκαιρία για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Εισηγητές/εισηγήτριες:

Ρία Καλφακάκου, Καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ
Στέλλα Κωστοπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
Δημήτρης Βαργιάμης, Α’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
Κυριάκος Μερελής, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Συντονίζουν:

Ελένη Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης
Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της Πρωτοβουλίας στο facebook (Πανεπιστημιακοί-για-μια-βιώσιμη-Θεσσαλονίκη), ενώ η συμμετοχή είναι δυνατή μέσω του ακόλουθου συνδέσμου zoom:

https://authgr.zoom.us/j/96493756577?pwd=eG9ZYlNQSk5TbzFBTVlHc1ZiU2tlZz09
Meeting ID: 964 9375 6577
Passcode: 205079