Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χωρίς εντάσεις οι πορείες - Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο

Υπήρξε έντονη κινητικότητα από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας πέριξ της Ροτόντας, ωστόσο δεν σημειώθηκαν περιστατικά - Ανοιχτοί οι δρόμοι

Εκατοντάδες άτομα κατέβηκαν σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την επέτειο των 11 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 στα Εξάρχεια.

Μέλη αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων καθώς και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου, αφού συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

«Ο Αλέξης ζει», «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία» ακουγόταν από τα στόματα των διαδηλωτών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ακολουθούσαν παραπλεύρως την πορεία, ενώ άνδρες των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ βρίσκονταν αναπτυγμένοι σε διάφορα σημεία της πόλης.

Όταν η πορεία έφτανε στο σημείο εκκίνησης, όπου κατέληξε, κλούβες της αστυνομίας είχαν παραταχθεί κάθετα της Εγνατίας στο ύψος της Εθνικής Αμύνης, κόβοντας τον δρόμο στα δύο, για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να κινηθούν προς τον χώρο του ΑΠΘ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδήλωση ήταν ειρηνική. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, υπήρξε έντονη κινητικότητα από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, πέριξ της Ροτόντας, ωστόσο δεν σημειώθηκε κάποιο περιστατικό.

Όλοι οι δρόμοι έχουν αποδοθεί σε κανονική κυκλοφορία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας έγιναν τέσσερις προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχη πορεία πραγματοποίησαν το πρωί μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι.