Skip to main content

Ανοίγει ξανά από τις 28 Οκτωβρίου το «Γιουσουρούμ» στην Ευκαρπία

Περισσότεροι από 70 έμποροι και πωλητές θα απλώσουν την Κυριακή τα εμπορεύματά τους, τα οποία θα είναι σε χαμηλές τιμές.

Ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 28 Οκτωβρίου το «Γιουσουρούμ» στην περιοχή της Ευκαρπίας, κοντά στη Νικόπολη. Η υπαίθρια αγορά θα πλέον είναι ανοιχτή κάθε Κυριακή από τις 8.00 το πρωί.  

Περισσότεροι από 70 έμποροι και πωλητές θα απλώσουν την Κυριακή τα εμπορεύματά τους, τα οποία θα είναι σε χαμηλές τιμές. Οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράρουν είδη ένδυσης, υπόδυσης, δερμάτινα, χαλιά, οικιακά είδη και πολλά άλλα. «Εκτός από τους λαϊκατζήδες, στην υπαίθρια αγορά θα είναι και καταστηματάρχες, οι οποίοι πωλούν συνήθως στοκ εμπορεύματα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ρομά, Νικήτας Σαμπάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην υπαίθρια αγορά το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν οι έμποροι και οι πωλητές, καθώς στο χώρο μπορούν να στηθούν έως 400 πάγκοι.

Αντιδράσεις για το γιουσουρούμ

Aντίθετοι στη λειτουργία της υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς δηλώνουν τόσο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου.

Σε επιστολή του ΕΕΘ προς τον δήμαρχο Παύλου Μελά και τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κων. Γιουτίκα, τονίζει ότι «η υπαίθρια αγορά και μάλιστα την Κυριακή έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των επαγγελματιών και των καταστηματαρχών, που είναι δημότες σας», καθώς «αφαιρεί όγκο εργασίας από τους ανθρώπους που πληρώνουν με αιματηρές προσπάθειες τους δημοτικούς φόρους,  την εφορία και τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά αιμοδοτούν παράλληλα την τοπική και εθνική οικονομία».

Με την επιστολή διαμαρτυρίας του ΕΕΘ συντάσσεται ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις ο κ. Σαμπάνης σημειώνει ότι το «Γιουσουρούμ» δεν ανταγωνίζεται κανένα κατάστημα. Μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει, «το πιο κοντινό κατάστημα απέχει από την υπαίθρια αγορά πάνω από 2 χλμ».