Skip to main content

Πράσινο για την αξιοποίηση του αναψυκτηρίου στον Κεδρηνό Λόφο

Το δημοτικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για την εκμετάλλευση της χρήσης του αναψυκτηρίου έπειτα από πέντε χρόνια που παρέμενε κλειστό.

Την εκμετάλλευση της χρήσης του αναψυκτηρίου στον Κεδρηνό Λόφο*, μετά από πέντε χρόνια, που είναι κλειστό, ενέκρινε, χθες το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο.

Το αναψυκτήριο, το οποίο βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Αγ. Παύλου, αποτελείται από κτίσμα εμβαδού 170 τ.μ., και από ανοιχτή βεράντα επιφάνειας περίπου 55 τμ, η οποία σκεπάζεται από στέγαστρο.

Το επόμενο διάστημα η Οικονομική Επιτροπή θα προβεί στην κατάρτιση των όρων και στη διεξαγωγή της δημοπρασίας για την παραχώρηση του ακινήτου.

Ήταν η δεύτερη φορά που το θέμα εκμετάλλευσης του αναψυκτηρίου, το οποίο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Στις αρχές Μαΐου, η διοίκηση του δήμου είχε κάνει πίσω, μετά τις αντιδράσεις δημοτικών συμβουλων για το χαμηλό μίσθωμα.

Το συγκεκριμένο αναψυκτήριο από το 2013 παραμένει κενό. Έκτοτε η δημοτική αρχή προχώρησε στην τακτοποίηση πολεοδομικά των αυθαίρετων κατασκευών του.

Σήμερα για να καταστεί λειτουργικό το αναψυκτήριο, χρήζει εργασιών που απαιτούνται τόσο στο υφιστάμενο κτίσμα όσο και στην ανοιχτή βεράντα και σχετίζονται με την αποκατάσταση αυτών και τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Οι εργασίες αυτές, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου από τον μισθωτή, κατόπιν έκδοσης άδειας εργασιών αποκατάστασης του χώρου από την αρμόδια υπηρεσία Δόμησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών καθώς και τυχόν άλλων αδειών που θα απαιτηθούν.

 

* Η ονομασία «Κεδρηνός Λόφος» αποδίδεται σε επώνυμο του 11ου-12ου αιώνα, πιθανώς του τότε ιδιοκτήτη του. Γνωστός Βυζαντινός χρονικογράφος ήταν Γεώργιος Κεδρηνός.