Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΜΠΑΡΑΖ ΑΡΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ανοίγουν από το ερχόμενο Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες - Τι ισχύει για φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ΙΕΚ και Δικαστήρια

Πρόσβαση στις οργανωμένες παραλίες θα έχουν από το ερχόμενο Σάββατο οι πολίτες όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά από θετική εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση πληθώρας δραστηριοτήτων.

Αναλυτικά:

Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

· Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

· Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

· Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

· Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

· Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ