Skip to main content

Ανησυχία από τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στον δήμο Βόλβης

Από τα μόλις τέσσερα κρούσματα της Δευτέρας, σήμερα καταγράφονται δεκάδες σε τέσσερις δημοτικές ενότητες. Οι εστίες της διασποράς.

Σε έξαρση είναι η πανδημία του κορωνοϊού στον δήμο Βόλβης. Η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει, καθώς τα κρούσματα και οι συρροές σε πολλές δημοτικές ενότητες αυξήθηκαν πολύ τις τελευταίες μέρες και πλέον οι τοπικές αρχές ζητούν αυστηρότερη αστυνόμευση και τήρηση των περιοριστικών μέτρων, για να σταματήσει η διασπορά.

Η έξαρση των κρουσμάτων πλήττει κυρίως τον Σταυρό και τη Βόλβη, την ώρα που οι πολίτες έκαναν χτες το βράδυ την τελευταία «ηρωική έξοδό» τους, γεμίζοντας πριν την επιβολή των νέων μέτρων του βαθέως κόκκινου τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σταυρού, όχι για... εκγύμναση.

Τα κρούσματα στο δήμο είναι πλέον δεκάδες. Όπως τόνισε στη Voria.gr ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας, «ενώ είχαμε την προηγούμενη Δευτέρα βάσει της επίσημης ενημέρωσης μόλις τέσσερα κρούσματα σε όλο το δήμο, ξαφνικά τις τελευταίες μέρες καταγράφουμε δεκάδες κρούσματα κι όχι μόνο σε μια περιοχή, αλλά σε δημοτικές ενότητες, όπως στη Μάδυτο, τη Μικρή Βόλβη, την Αρέθουσα και τον Σταυρό. Τα περισσότερα κρούσματα μάλιστα σχετίζονται μεταξύ τους, όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση και βρίσκουμε συγκεκριμένες εστίες από τις οποίες έγινε η διασπορά του ιού».

Από όσα ήδη είναι γνωστά και εν αναμονή της επίσημης ενημέρωσης από τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τρεις μαθητές στη Μάδυτο, 11 άτομα στη Μικρή Βόλβη, τέσσερα στην Αρέθουσα και δέκα στο Σταυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εστία της Βόλβης και της Αρέθουσας είναι η ίδια, καθώς έχουν προσβληθεί συγγενικά πρόσωπα, μέλη οικογενειών, στενές επαφές και διασπορά μέσω μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την εστία της Βόλβης δημιουργήθηκε και η εστία του Σταυρού, με τα τρία πρώτα κρούσματα να προέρχονται από εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στη Βόλβη, αλλά μένουν στο Σταυρό και από επισκέπτη από τη Θεσσαλονίκη.

Η διασπορά σε όλο το δήμο δεν είναι ακόμη ανεξέλεγκτη, αλλά ο φόβος να γίνει είναι ορατός. Ο ΕΟΔΥ σε πρόσφατα τεστ που έκανε στην Αρέθουσα, μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων ήλεγξε συνολικά 138 άτομα και βρήκε μόλις τέσσερις θετικούς.

Η ανησυχία εκφράζεται κι από τον κ. Λιάμα, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεχτικοί και να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα, προκειμένου η κατάσταση να συγκρατηθεί στο σημερινό επίπεδο τουλάχιστον και να μην ξεφύγει.

«Από τη Δευτέρα μαθαίνουμε για νέα κρούσματα σε Σταυρό, Νέα Μάδυτο, Μικρή Βόλβη και Αρέθουσα. Δυστυχώς, η χαλαρότητα και ο εφησυχασμός που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες οδήγησαν στην διασπορά του ιού.

Σας καλώ να προσέχετε και να τηρείτε τις οδηγίες των ειδικών.

Υπομονή και κουράγιο. Με την βοήθεια του Θεού και της επιστήμης θα περάσουμε και αυτές τις δύσκολες μέρες.

Μέρα με τη μέρα μέσα από τα εμβόλια 'χτίζεται' η άμυνα, θωρακίζεται ο πληθυσμός απέναντι στον αόρατο εχθρό.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η περιφερειακή ενότητα (νομός) Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε ως περιοχή σε βαθύ κόκκινο», ανέφερε σε χτεσινή ανάρτησή του ο δήμαρχος.