Skip to main content

Ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 30-34 - Johnson&Johnson για τους άνω των 18

Άνοιξε η πλατφόρμα με διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-34 ενώ ξεπέρασαν τις 100.000 τα ραντεβού από την ομάδα 35-39 ετών.par;a

Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμών των ηλικιών 18 έως 29 ετών για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson μετά την παράδοση της νέας παρτίδας των εν λόγω σκευασμάτων.

Σημειώνεται πως για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είχε ήδη ανοίξει η πλατφόρμα, αλλά για πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά (ο εμβολιασμός γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson).

Παράλληλα, άνοιξε η πλατφόρμα με διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-34 ενώ ξεπέρασαν τις 100.000 τα ραντεβού από την ομάδα 35-39 ετών.

Όπως ανακοίνωσε ήδη στην ενημέρωση της Τετάρτης ο Βασίλης Κικίλιας, η ηλικιακή ομάδα των 30 – 34 ετών θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των σκευασμάτων της Pfizer, της Moderna, της Astrazeneca και της Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα εμβόλια για τις ηλικίες 35 – 39 άνοιξε από την Τετάρτη με ρεκόρ εμβολιασμών.

Ο υπουργός μιλώντας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα σημείωσε πως η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση στους εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Επιπλέον, το «πράσινο φως» έδωσε ο EMA για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Στην ενημέρωση, πάντως, της Παρασκευής, 28.05.2021, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ερωτηθείς για την έγκριση αυτή, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.