Skip to main content

Άννα Ευθυμίου: Είμαι δίπλα σας και θα είμαι και μετά τις εκλογές

Το μήνυμά της υποψήφιας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Θεσσαλονίκης, Άννας Ευθυμίου, εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου

Είμαι δίπλα σας και θα είμαι και μετά τις εκλογές, επισημαίνει η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, σε μήνυμά της για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Όπως αναφέρει η κα. Ευθυμίου, η 10ετής κρίση δημιούργησε μεγάλα και σύνθετα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα. «Η αντιμετώπισή τους καθιστά αναγκαία τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία για τη Ν.Δ. Εξίσου αναγκαία είναι η ανανέωση των πολιτικών προσώπων με πρόσωπα που παράλληλα διαθέτουν πολιτική και τεχνοκρατική εμπειρία», σημειώνει και προσθέτε:

«Η επαγγελματική μου διαδρομή, αλλά και η μακρόχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά από πολιτικές, κομματικές και κοινωνικές θέσεις, μου επιτρέπουν να ασχοληθώ εποικοδομητικά και αποτελεσματικά με σημαντικά ζητήματα, όπως το έκανα πάντα με τις παρεμβάσεις μου στο δημόσιο διάλογο μέσω των Μ.Μ.Ε.

» Ως δικηγόρος με ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο ασχολούμαι καθημερινά με τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.

» Ως μητέρα θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

» Ως νέα, στα πλαίσια των προγραμματικών θέσεων της ΝΔ, θα πρωταγωνιστήσω, για να επιστρέψουν οι νέοι που έχουν φύγει στο εξωτερικό και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες με βιώσιμο τρόπο.

» Ως Θεσσαλονικιά θα παλέψω για την αναβάθμιση της πόλης μας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

Σύμφωνα με την κα. Ευθυμίου, η δύσκολη πολιτική και οικονομική πραγματικότητα απαιτεί πολιτικές για ανανέωση και επιλογές με κριτήρια αξιοκρατικά, μακριά από το «φαίνεσθαι» και τις επικοινωνιακές και μόνο παρουσίες.

Όπως τονίζει, η μέχρι σήμερα παρουσία και διαδρομή κάθε υποψήφιου αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για το τι μπορεί να πετύχει και πόσο κοντά θα είναι στα προβλήματά σας και μετά τις εκλογές. «Αυτό το έχω αποδείξει», τονίζει και εξηγεί πως «για αυτό ζητώ τη στήριξή σας με ένα σταυρό, για να αντιμετωπίσουμε μαζί ένα καλύτερο κι ελπιδοφόρο αύριο. Είμαι δίπλα σας και θα είμαι και μετά τις εκλογές».

Το βιογραφικό της Άννας Ευθυμίου με δικά της λόγια:

«- Κατάγομαι από Καρδίτσα και Γρεβενά και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι παντρεμένη, με το σύζυγό μου έχουμε ένα γιο 6 ετών και περιμένουμε να έρθει στον κόσμο και η κορούλα μας.
- Πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα Δημοσίου Δίκαιου και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.
- Μάχιμη δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη από το 2004 με ειδίκευση σε θέματα εργατικού δικαίου.
- Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης την περίοδο 2007-2011 και Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας» την περίοδο 2011-2014.
- Ενεργό μέλος της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ.
- Στις εθνικές εκλογές του 2012 διετέλεσα εκπρόσωπος της Ν.Δ. στα Μ.Μ.Ε. Β. Ελλάδος. Στις εθνικές εκλογές του Ιανουάριου 2015 συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ως υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης και έλαβα 11.491 ψήφους. Είμαι μέλος του τομέα Εργασίας της Ν.Δ.
- Ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης Ν.Ε.Ο.Ι. και μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της Χ.Α.Ν.Θ., της UNICEF, του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, του Συλλόγου Αντικαρκινική Εταιρεία Β. Ελλάδος και του Σωματείου Καλλιπάτειρα.
- Αρθρογραφώ σε Μ.Μ.Ε. και μέσω αυτών παρεμβαίνω συχνά στο δημόσιο διάλογο».