Skip to main content

Το... ποντίκι του ανασχηματισμού και η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

Η διατήρηση του Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών, η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, η έδρα της Παπακώστα και η νέα υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά

Άνθρακες ο θησαυρός του ανασχηματισμού. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν, έλεγαν παλιά, για να ειρωνευτούν την περίπτωση όπου κοιλοπονούσαν για να γεννήσουν τεράστιο μωρό, αλλά γέννησαν ποντικάκι. Επομένως, δεν μιλάμε για ανασχηματισμό, αλλά για μερικές αλλαγές προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο, με πρόθεση να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις.

Η παρουσία Μακεδόνων -όχι Σκοπιανών, πρέπει να το διευκρινίζουμε αυτό, κατά την επιθυμία των Τσίπρα-Κοτζιά- στα υπουργικά έδρανα, υποτίθεται ότι θα βελτιώσει το κλίμα μετά την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όσους υπουργούς και να βάλει ο Τσίπρας, ακόμη και με στολή Μακεδονομάχου, η διατήρηση του Κοτζιά στο ίδιο υπουργείο, είναι αρκετή για να θυμίζει την εξάρτηση της κυβέρνησης από την δράση ενός υπουργού, που αδιαφορεί για την εκπεφρασμένη βούληση άνω του 70% του ελληνικού λαού., τον οποίον και η κυβέρνηση καθυβρίζει.

Φέρουν ως δικαιολογία -για να καλύψουν την αδυναμία του Τσίπρα να ελέγξει το κόμμα του- ότι υπάρχουν ανοικτά θέματα εξωτερικής πολιτικής, γι’ αυτό η παρουσία Κοτζιά είναι απαραίτητη. Μα, γι’ αυτό ακριβώς είναι απαραίτητη η απομάκρυνσή του. Για να μη κλείσει τα ανοικτά θέματα, όπως έκλεισε το Σκοπιανό.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια ανοίγματος προς άλλους πολιτικούς χώρους, επέδειξε παντελή αδυναμία να προσελκύσει αξιόλογες προσωπικότητες [ποιος πάει να μείνει σε ετοιμόρροπη οικοδομή;]. Μου έδωσε την εντύπωση ότι ψώνισε από τα πανέρια της λαϊκής.

Ο Καμμένος κραύγαζε να παραδώσουν την έδρα, όσοι έφευγαν από τους ΑΝΕΛ. Το ξέχασε γρήγορα, και υποδέχθηκε υπερηφάνως την Παπακώστα, χωρίς να απαιτήσει να παραδώσει την έδρα της. [Πολύ θα ήθελα να παρευρισκόμουν στην πρώτη συνάντηση Γεροβασίλη-Παπακώστα].

Ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι λένε πως είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά με τον Αντώνη Λιάκο. Ο οποίος έχει διατελέσει επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος σχολικών βιβλίων επί Φίλη και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο, έχει καταχωρηθεί στην χορεία των εθνομηδενιστών αναθεωρητών της ιστορίας.

Έχει τις ίδιες εθνοδιαλυτικές απόψεις άραγε η σύζυγός του; Και βρίσκεται στο υπουργείο Πολιτισμού; Με τον Γαβρόγλου στο υπουργείο Παιδείας; Μήπως ο Τσίπρας πρέπει να τους βάλει να διαβάζουν κάθε πρωί το άρθρο 16 του Συντάγματος, που επιτάσσει την παροχή εθνικής και ηθικής αγωγής στα Ελληνόπουλα;

Ο Έντι Ράμα δεν κατάφερε να εμφανιστεί ως ηγέτης των Βαλκανίων, καθώς τρεις πρωθυπουργοί αγνόησαν (μποϊκοτάρισαν, γράφει αλβανική εφημερίδα) την συνάντηση στο Δυρράχιο, όπου σε κυβερνητικό κτήριο πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των πρωθυπουργών των Δυτικών Βαλκανίων, στην οποία οικοδεσπότης ήταν ο Αλβανός πρωθυπουργός. Από τους έξι πρωθυπουργούς, πήγαν μόνον ο Κοσοβάρος και ο Μαυροβούνιος.

Οι Τούρκοι που για διάφορους λόγους επισκέπτονται την Ελλάδα, φέρονται σαν να είναι στην πατρίδα τους. Στον Κένταυρο της Ξάνθης κάλεσαν τον Τούρκο τραγουδιστή Ακτσίν σε εκδήλωση. Ο οποίος προκάλεσε χαμό στους τουρκόφρονες, όταν απευθυνόμενος σ’ αυτούς είπε: «Καλώς ήλθατε. Σας έφερα αγάπη και έρωτα από την Τουρκία».

Αυτό ήταν ελάχιστο. Στη συνέχεια, ο διάσημος τραγουδιστής της ποπ, προκάλεσε κραυγές όταν άνοιξε μια τουρκική σημαία και είπε «Σήμερα εδώ είναι κόκκινα-άσπρα» [σ.σ. δηλαδή, "σήμερα εδώ είναι Τουρκία"]. Δεν ρωτώ τι κάνει ο Κοτζιάς…