Skip to main content

Ανθρωπιστική βοήθεια 21,6 τόνων από ΗΠΑ στην Κ. Μακεδονία

Η διανομή των αντικειμένων θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα στις οργανωμένες προνοιακές δομές και τα ιδρύματα της Περιφέρειας,

Ανθρωπιστική βοήθεια 21,6 τόνων απέστειλε η οργάνωση «Orphan Grain Train» από τις ΗΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για το δεύτερο φορτίο βοήθειας που στέλνει η συγκεκριμένη οργάνωση στην Περιφέρεια και αφορά σε είδη ιματισμού, υπόδησης, προσωπικής υγιεινής, παιδικές τροφές και είδη πρώτης ανάγκης.

Τη δωρεά παρέλαβε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Χάρης Αηδονόπουλος.

«Αρχίσαμε άμεσα την καταγραφή των ειδών κι από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διανομή τους στις οργανωμένες προνοιακές δομές και τα ιδρύματα της Περιφέρειας, ώστε να φτάσουν το ταχύτερο στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ένα μέρος της βοήθειας θα κατευθυνθεί και για να συμπληρώσουμε και τις ελλείψεις του προγράμματος για τους πάνω από 20.000 δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ)» δήλωσε ο κ. Αηδονόπουλος.

Ενώ ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι από την αρχή του 2016 η Περιφέρεια, έχει προχωρήσει σε έξι διανομές τροφίμων μακράς και βραχείας κατανάλωσης, περίπου 150 τόνων, για τους άπορους και τους πλέον αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας.